• 61
    asamoah olsaydı, tam da bu sistemde şu an uçuyor olurduk. 9. hafataya gelene kadar uyguladığımız sistem neydi? fernando stoperlerin önünde bazen arasında oyunu yönlendiren kişiydi. fernando'ya baskı yapan her takım bizi zorladı.
    ne yaptı hoca da, zaten geçen yıldan beri yapmak istediği bir şeydi ama buna uygun oyuncuları yoktu, şu anda da sol tarafta hale yok ama 22 ekim 2017 galatasaray fenerbahçe maçında denayer 3 stoperin arasına geçti, fernando orta sahada daha ileride oynadı ve oyunu denayer ve maicon kurdu geriden. serdar genelde yerinde kaldı. zaten bu maçta serdar sakatlanana kadarki 20 dakikada da oyunu sürklase eden, art arda pozisyon bulan bir takım vardı. ne zaman serdar çıktı, lato girdi önceki sisteme dönüldü, o zaman fener etkinliği arttı. çünkü adamlar buna hazırlanıp gelmişlerdi.

    sezon başından beri fernando maç başına 100(+,-) topla buluşurken son maçta 60 civarı topla buluşmuş.

    tudor'a sezon başından beri b planı yok deniliyordu işte adamın b planı bu. belki de hep gördüğümüz b planıydı, bu a planıdır. bilemiyorum ama oynatmaya çalıştığı şeyi anlayabiliyorum.

    doğru oynandığında bu şekilde hücumda bir kişi daha fazla olduğun gibi, takım savunman da daha kuvvetli olabilir.

    keşke asamoah da olsaydı da,

    ---------------muslera---------------
    -------maicon-denayer-serdar------
    mariano-fernando-ndiaye-asamoah
    ------feghouli---------belhanda------
    -----------------gomis----------------

    şeklinde oynayabilseydik. devre arasında asamoah, bir ayağı iyi stoper ve bir yedek forvet ile bu sistem de takım da uçacaktır.

    tudor'un bu oynatmaya çalıştığı belki henüz conte, sarri seviyesinde oyunlar değil ama öğrenmeye çalışıyor adam, deniyor ve bir sistem oturtmaya çalışıyor, her hoca gibi 4231 ya da 442 yap geç demiyor, yapar yapamaz orası ayrı bir şey ama ben hocayı bu konuda destekliyorum ve beklenilmesi gerektiği görüşündeyim.

    9 haftada 7g 2b alan 20 gol atıp 6 gol yiyen takımın hocası herhalde durup dururken kendi ayağına sıkmaz, vardır bir bildiği, vardır düşündüğü şeyler...
App Store'dan indirin Google Play'den alın