• 17998
    sol ayaklı oyuncusu olmayan takım. hakikaten yanlış bir durum. solak stoper deyince de kızıyorsunuz. kardeşim maç içinde 3'lüye dönmek temel prensibin ise en az 2 tane solak oyuncun olmalı. denayer ve tolga'nın bölgesindeki adamlar solak olsa çok şey değişir.

    zaman zaman sağ açık ve sol açık yer değiştirir. ikisi de sağ ayaklı açık oyuncular kanat değiştirse ne olur ki. asamoah+sol ayaklı bir stoper alındığında bugünkü kadro ve oyun anlayışı anlam kazanır.

    tudor, belhanda ve feghouli'yi 2 adet 10 numara olarak kullanmak istiyor. ben buna saygı duyarım. ama iki oyuncunun da arkasında ve yanındaki oyuncuların hangi kanadı kullanıyorlarsa o ayağını kullanıyor olması lazım. maicon-mariano ikilisi sırıtyor mu? hayır. ama aynı şey sol kanat için söyleyebiliyor musunuz? hayır. mariano'nun bu kadar rahat ve sıklıkla ileri çıkmasında maicon'un rolü ne kadar büyük.

    aynı olayı soldan yapamıyoruz. tolga iyidir hoştur ama olmuyor kardeşim. belhanda içeri kat ettiğinde orası oyunu genişletmeye yetmiyor. linnes ters ayaklı, topu sağına çekmeden yapamıyor. latovlevici dersen adamın kapasitesi bu seviye için çok yetersiz. arkasındaki adam da ki bu serdar da olsa denayer de olsa fark etmez, savunmanın solunu maicon'un kendi kanadını savunduğu kadar savunamıyor. sorun geçen sene sol kanat endeksli bir takımken bu sene sağ kanat endeksli bir takım olduk.

    devre arası reçeteyi doğru yazmak lazım. bu takımın 1 tane net sol ayaklı bir stoper ve bir tane de kanadını boylu boyunca kullanabilecek ciğere ve oyun bilgisine sahip sol bek alması lazım. asamoah bu tanımlardan 2.sine inanılmaz uyuyor. ama bir tane de solak stoper almamız şart. şart. şart.

    ha bununla bitiyor mu, hayır. bir tane de ndiaye ile benzer özelliklere haiz bir orta saha daha alınmalı. zaten ne dedik fernando stoperlerin arasına girdiği için ona net bir orta saha diyemeyiz. dolayısıyla orta sahada oyuna iki anlamda da katkı yapacak bir oyuncu daha gerekiyor. yani hem savunma özverisi olacak hem de klasik bir 8 numara gibi hücuma katkı yapacak.

    bu 3 ihtiyaç giderilmedikçe mevcut takım, önlem alınması kolay ve her zorluk derecesi yüksek maçta sıkıntı yaşayan bir takım olur. üzgünüm ama gerçek bu. serdar, tolga ve denayer. evet 3'ü de iyi niyetli, çalışkan oyuncular. ama mevcut oyunda maalesef yerleri yok. bir kanat maicon, mariano ve onlara eşlik eden feghouli'den oluşuyorsa diğer kanadında bu tip ve bu kalitede bir 3'lüden oluşmalı. örn; ogbonna, asamoah ve onlara eşlik eden belhanda gibi. göbekte de ndiaye ile lafın gelişi fred'in yan yana oynadığını düşünün.

    işte ulaşılmak istenen nokta bu. kısa ve net. 3 tane baba transfere ihtiyacımız var arkadaşlar. masraflı mıdır? öyledir. ama ne demişler yarım doktor candan eder. yarım yapılanma ile hedeflerinde yarısına ulaşırsın anca.
App Store'dan indirin Google Play'den alın