resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 13435
    http://www.hurriyet.com.tr/...soku-40601259#page-1

    hakkında sözleşmesinin feshinden ötürü tazminatının ödenmemesiyle ilgili şöyle bir haber var. haber özetle diyor ki, fatih terim'in alaçatı'daki restorant basma olayı federasyona haklı fesih gerekçesi doğurmuştur. haklı fesih halinde tazminat ödenmesi gerekli değildir.

    bana göre tff'nin aldığı kararın hukuki dayanağı bir hayli kabul edilebilir. yani etki kurulunun tudor'la imzaladığımız sözleşme nedeniyle verdiği uyarı cezasından farklı olarak gerekçeleri sağlam. bomboş ve keyfi değil.

    ve hatta şunu da söylemekte fayda var. kusurlu hareketiyle sözleşmenin feshine sebep olduysa bir taraf, sözleşmenin feshi dolayısıyla diğer tarafın uğradığı zararları da tazmine mecburdur.

    yanlış yanlışla savunulmaz. dolayısıyla bundan önce tff nezdinde yaşanmış gökhan töre olayı dahil onca skandalı savunma olarak getiremeyiz. bu tarz sözleşmelerde mutlaka taraflar imajlarını koruyucu maddeleri eklerler. eminim tff ile terim arasında akdedilen sözleşmede de bununla ilgili çokca madde vardır. dolayısıyla fatih terim'in yargı önünde haklı çıkmasının kolay olmadığını düşünüyorum. türkiye futbol direktörünün* böyle bir olaya karışmasının tff'nin itibarını zedelediği tartışmasızdır. yaşadığı anlaşmazlığı çözme yolu olarak mekan basmayı seçen fatih terim'in yaptığı eylemin haklı olduğunu yargıya kabullendirmesi de bana göre imkansızdır. hal böyleyken görünüş fatih terim'in haksız olduğu yönünde.

    fatih terim'e kızgın, küsgün ve onu asla affetmeyecek biri olarak tff karşısında haksız duruma düşebilen az sayıda insandan biri olmasına üzgünüm. zira her ne kadar zihnen terim'i bitirmiş olsam da içimde ona karşı canımı yakan bir sevgi var.

    koca kurt sürüsünü terketmemeli; ite, köpeğe, çakala karşı bu duruma düşmemeliydi.
    yazık, çok ama çok yazık.
    hocam kendin ettin kendin buldun. ne ektiysen onu biçtin. bu lafı pek sevmem ama tam yeri ve zamanı, biz sana söylemiştik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın