resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 1395
    öncelikle klasik bir 10 numara; çok tekniktir, çok yaratıcıdır, çok golcü olmasa dahi bitiricidir, hızlı olmasa dahi dribbling meziyeti vardır, defansif olarak sıfırdır hatta hiç koşmaz, önsezileri ve soğukkanlılığı üst düzeydir. kötü oynadığı maçta bile özgüveni asla sıfırlanmaz ve sahada her zaman liderdir. net bir mevkisi de yoktur, kısaca tehlikenin olduğu her yerdedir. ve bu tehlikeyi de her zaman şaşırtıcılığı ve tahmin edilemezliğiyle oluşturur.

    bu pencereden bakarsak hagi bu tanımlamaya tam uyar. sneijder biraz uyar. belhanda ise hiç uymaz dribbling meziyeti dışında.

    şu anda klasik 10 numaraların devri bitti. gelmiyor bu tipte oyuncu. gelse bile evrim geçirmek zorunda kalıyorlar. mesela messi de aslında klasik 10 numaradır ama modifiye bir 10 numaradır. barcelona zamanla ondan tabiri caizse 9,5 numara bir oyuncu yaratmayı başarmıştır.

    belhanda konusuna gelirsek ondan asla 10 numara performansı beklememeliyiz. elbette gol ve asist sayıları üzerinden değerlendirebilir ama meziyet açısından forma numarasındaki 10 numarayı ondan beklememeliyiz. belhanda'nın farklı bir 10 numara olduğunu kabullenmeliyiz. öyle bir 10 numara ki 8 numara kadar koşuyor, defans yapıyor, cesur oynuyor. bu pencereden bakarsak bunlar da bir avantaj. yani belhanda kötü oynasa bile galatasaray'ın üzerine bir yük değil. çünkü en azından defansif zaafiyeti yok. ve en nihayetinde teknik bir oyuncu olarak sahada özel işler de yapabiliyor. galatasaray kariyeri biraz zihinlerde önyargılarla başladı ama zamanla onları yıkacak. nasıl sneijder'i hagi üzerinden değerlendirmek yanıltıcıysa, belhanda'yı da sneijder üzerinden değerlendirmek yanıltıcı olacaktır. bunu en iyisi hagi en kötüsü belhanda manasında söylemiyorum. bunların hepsi farklı oyuncular ve farklı kıstaslarla değerlendirilmeyi hak ediyorlar manasında söylüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın