• 17815
    rotasyonunun bahsedildiği kadar dar olmadığını düşünüyorum. evet şahane bir 11'imiz var lakin en az 6-7 tane de ilk 11'e girse "bu niye oynuyor" diyemeyeceğimiz adam var bence.

    mesela şöyle bir 11 kuralım; muslera - mariano maicon serdar latovlevici - fernando ndiaye belhanda - feghouli tolga gomis

    şimdi rotasyona bakalım;
    1- muslera olmazsa carrasso. ok mi' bence gayet makul.
    2- mariano olmazsa linnes oynar mı? oynar. o da olmazsa 3. alternatif denayer olur mu? o da olur. burada da sıkıntı yok.
    3- maicon olmazsa serdar'ı sağ stopere çekip denayer'i bu bölgede kullanabilir miyiz? evet. hatta denayer'de yokken koray düşünülse kimse büyük bir endişeye kapılmaz.
    4- serdar olmazsa aynı şekilde doğrudan denayer'i sol stoperde kullanabilir miyiz? evet. sıkıntı olur mu? olmaz. dedik yukarıda, daha koray var.
    5- latovlevici olmazsa linnes'i düşünür müyüz? tabi düşünürüz. adam sağdayken oynadığından daha iyi oynuyor hatta.
    6- fernando belki de sorun yaşayacağımız en kritik bölge. ama çaresi hiç yok değil bence. koray'ı düşünüyor hoca. ben de 1-2 tane öneri getireyim. mesela mariano. adamın top kullanma becerisi harikulade. pozisyon bilgisi 10 numara. pas özelliği de var. bence bu bölgede sıkıntı çeksek mariano da başvurabileceğimiz bir aday. denayer ve linnes'i de düşünebiliriz. de bu ihtimaller tamamen son çare.
    7- ndiaye olmazsa bu bölgde belhanda düşünülebilir mi? bence düşünülebilir. fernando'yu da bu bölgeye kaydırabiliriz hatta. o zaman yukarıda bahsettiğim değişikliklerden birini de düşünmek durumunda kalırız doğal olarak. mesela feghouli'de orada oynayabilir bence. gülmeyin, çok ciddiyim. valla oynar. m.ekici kadar oğuzhan kadar rahat oynar.
    8- feghouli olmazsa rodrigues oynar mı? e zaten o oynuyor şu an. o da yoksa sinan var.
    9- belhanda olmazsa feghouli'yi bu mevkiye kaydırabiliriz. o zaman sağ kanat için de diğer seçenekleri düşünmeliyiz tabi. ya da ndiaye'yi öne çekip onun yokluğu için düşündüğümüz senaryolardan birini hayata geçirebiliriz.
    10- tolga olmazsa rodrigues oynar mı solda? oynar. o da yoksa yine sinan düşünülebilir.
    11- gomis olmazsa eren düşünülebilir mi peki? evet. hatta eren de yoksa yine sinan bir alternatif olabilir.

    gördüğünüz üzere yukarıda yazdığım 11'in dışında carrasso, linnes, denayer, koray, rodrigues, eren ve sinan olmak üzere kadroya girse güvensizlik hissetmeyeceğiniz 7 tane adam var. bu 7 oyuncunun hepsi aynı anda sahada olsa bir kalite problemi doğabilir, evet. ama tek tek bakıldığında 1-2 tanesi takıma girse çok bir sorun olmaz. zaten takımın yardımlaşma karakteri 1-2 oyuncunun doğurabileceği işleyiş problemini kapatabilir.

    velhasıl fena bir kadromuz yok beyler. zaten sadece anamızın ligindeyiz. 2'şer tane mariano, maicon, fernanado, ndiaye, feghouli veya gomis olamaz bir takımda. kaygılanmayın yani...

    dikkat bu not önemli!! dikkat ederseniz 18 tane 11'lik adam saydım ve içlerinde; ahmet çalık, yasin ve selçuk yok. böyle de pragmatistim işte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın