• 1306
    ben çok radikal bir sınırlama beklemiyorum açıkçası. ilk onbir için kademeli maks. 7 yabancı oyuncuya kadar düşürülür. 21 kişilik kadro için de yerli sayısı zorunlu tutulur. para cezası kaldırılır gibime geliyor. bunu da muhtemelen daha önceki kararın süresine göre kademeli yaparlar.

    bunun yerine bence ingiltere örneğinde olduğu gibi yabancı kalitesi ve yaşı ile ilgili kurallar koyup sporda yöneticilere ve takımlara harcama denetimi tam olarak getirilirse kulüpler harcamayı azaltmak için mecbur altyapıya yönelir. ama bu yapılamayacağı
    için mecburen sınırlama getirerek bunu sağlamaya çalışacaklar. sonuçta yasaklarla topluma yön vermek genlerimize işlemiş.

    sınırlamaya sonuna kadar ben de karşıyım ama bu yapılmayınca da kimse alt yapıya önem vermiyor. zaten yöneticiler kısa süreli seçildikleri için harcama için de engel olmayınca kısa sürede başarılı olmak için iyi kötü demeden onlarca çöp transferlere milyonlar harcıyor. sonuçta ciddi bir ekonomik kayıptan bahsediyoruz. zaten cari açığı yüksek olan bir ülke olduğumuz için de siyasi müdahale kaçınılmaz oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın