• 5611
    bizim taraftarın çoğunda da sıkıntı var. hala tudor gitsin, yenisi gelsin diyen var. yahu hiç mi akıllanılmadı? kaç senedir kaç kişi geldi geçti, takıma ne katabildi? asıl sorunun hala teknik direktörde olduğunun düşünülmesi asıl problemimiz. teknik direktör şu an öncelikli sorunlardan biri değil, bunu herkesin anlaması gerekiyor. asıl sorunlar;

    1-küçük olsun bizim olsuncu liseci zihniyet : taraftarın en büyük hedefi bunların elinden galatasaray'ı kurtarmak olmalı. bir ara galatasaray halka açılsın diye ciddi kamuoyu oluşturulmuştu, herkes unuttu şimdi, her tarafta dile getirilmeli bu sıkıntı ve ilk çözülmesi gereken konu olarak görülmeli.

    2-dursun aydın özbek yönetimi: nereden tutsan elinde kalır. hem sportif, hem de yönetim açısından vasatın altında performans göstermektedir. her hafta başka hata ile karşımıza çıkmaya devam ediyorlar. yukarıda bahsettiğim liseci zihniyetin ürünüdür ayrıca. onlardan kurtulamadığımız sürece diğer dursun aydın özbekler galatasaray'ın başkanı olarak rezilliğe devam eder.

    3-sorunlu kadro yapısı: aslında istenilse en kolay halledilecek sorunlardan biri. ama verilen yüksek kontratlar ve çözüm yerine yapılan medya algıları bunu da büyük sorun olarak devam ettirmekte.

    4-ffp: uefa ile illaki yeni anlaşma yapılacak. bu kadar harcamalar falan karşılıksız kalmayacaktır. fenerbahçe ve beşiktaş gibi oyuncu satmadan alamazsın anlaşması filan yapılırsa o zaman bittiğimizin resmidir. takıma bakınca kaç tane satınca para kazanabileceğimiz oyuncu var elimizde? genç piyasası olabilecek oyuncular yerine 29 yaş ve üstü oyunculara koşuyoruz, kısa vadede yarar sağlar belki ama uzun vadede kulübün altına ffp ile koyulan dinamit olarak bize geri döner.

    5-teknik direktör seçimleri: belki de en son bakmamız gereken sorunlardan biri taraftar olarak. yukarıda bekleyen sorunlar çözüme kavuşmadıkça yönetimler takım başarısızken kovar, başkasını getirir ama kendileri yönetmeye devam eder. bizde hala yok lucescu gelsin, fatih terim yuvaya dönsün filan diye söylenip dururuz.

    vallahi kim ne düşünür bilmem ama futbol artık tamamen endüstri haline geldi, parayı ve başarıyı kulüp reklamını iyi yapanlar, show yerine iyi futbol oynamayı seçen ve başarı isteyen kulüpler kazanıyor. ffp daha öne çekilebilir ama 1 ve 2 numara galatasaray'a çelme takan en büyük sorun. bana kalırsa taraftar olarak bu sorunların bilincinde olmamız gerekiyor, her kötü sonuçta teknik direktör gitsin, başkası gelsinle son 5 yıldır bir çözüm olmadığını anlamamış olmamız lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın