• 17142
    cok kalite kaybetti, ancak onunde buyuk bir firsat da var.

    galatasaray'in son 10 senede oynadigi en dominant futbolu 2011-2012'de oynadiginda taraftarin buyuk kismi hemfikirdir. galatasaray onde oynadi, baskili oynadi, ve yenildigi maclarda dahi onlarca pozisyona girdi.

    peki ne degisti de galatasaray bunu yapamaz hale geldi?

    1. ileride topa sahip olmasini bilen ve baski yapabilen elmander-necati'den, sadece onune top isteyen burak'a ve tek forvete gectik.
    2. eboue ve hakan/riera gibi al-ver yapabilen, ayagina hakim iki bekten sahada ne yaptigini bilmeyen bekler coplugune donduk.
    3. selcuk-melo gibi oyunun iki yonunu de cok iyi oynayan bir ikiliden bitik selcuk- tolga gibi bir kalite dusuklugu yasadik.
    4. kanatlarda emre-engin gibi orta saha ozellikleri ve pas kalitesi olan isimler yerine yasin, garry filan gibi oyun kontrolu olmayan, sadece dripling ve kosuyla kaleye gitmek isteyen kanat oyuncularini tercih ettik.
    5. defansi onde de organize edebilen bir defans lideri ve yanina proaktif oynamayi bilen cabuk bir stoper kullaniyorken (ujfa-semih), temastan kacan, geriye yaslanan, agir ve ayagi bozuk stoperleri tercih ettik.

    yani cokusun tek sebebi oyuncularin kalitesizligi degil, zira o takimdaki engin, emre, hakan, semih de oyle cok ust duzey oyuncular degildi. hatta o kadro 14-15 kisilik bir rotasyonla oynuyordu. ama oyuncularin profili dogru secilmisti ve dogru yemek cikti ortaya.

    bugun en azindan kagit uzerinde olusturulmak istenen galatasaray aslinda 2011-2012 turu bir 4-4-2'ye cok uygun. belhanda-feghouli ikilisi emre-engin ikilisinin verdigi katkiyi cok daha ust duzeyde verebilir, bir nevi iki 10 numara gibi. sagda mariano eboue'yi animsatiyor. gomis sirti donuk oynamayi biliyor, gol vurusu da var. maicon yine enazindan kagit ustunde buyuk takim stoperi. galatasaray oyunu tutabilecek iki orta saha oyuncusunu zaten hangi formasyonda oynarsa oynasin bulmak zorunda.

    yani soyle bir kadro: http://lineupbuilder.com/?sk=f0hx2

    tabi galatasaray'in futbol yonetiminin hafizasi yalnizca gecen seneyi kapsadigi icin bu tur dusunceler kimsenin aklindan gecmiyor gibi geliyor bana. umarim yaniliyorumdur... gunun sonunda, o 2012 takimini hepimiz ozluyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın