• 215
    zengin kulüplere de cayır cayır işleyen kural. zaten amaç onları dizginlemekti aslında ama işe yaramadı, o ayrı mesele. fakat dediğim gibi zengin kulüplere de işliyor.

    lakin şöyle bir durum var ki eğer bir kulüp taze satıldıysa uefa ilk sene kulübün yeni patronuna serbestiyet tanıyor. misal geçen sezon inter'i alan suning holding'in yaptığı joao mario, gabigol, candreva, gagliardini, eder, ansaldi vs. mesele değildi ama bu yaz uefa'dan ihtar geldi ve temmuz 1'e kadar 30 milyon avroluk satış yapmaları gerekti. hatta perisic'i manu'ya satmaları kesin gibi bir şeydi. amma velakin suning holding'in mayıs ayında kulüplerinin başına diktiği ulu reyiz sabatini; ausilio hıyarına "öyle satış yapılmaz, böyle yapılır" dercesine banega'yı, dimarco'yu, miangue'yi ve birkaç kelepir parçayı daha satıp 30 milyon avroyu denkleştirerek beli doğrulttu. şimdi inter için atış serbest. nainggolan'ı filan almayı konuşuyor adamlar. bir de suning holding sırf inter'e sponsor yapmak için çin'den birkaç şirketi satın filan aldı, bir ara inter başlığında detaylıca anlatırım.

    yani milan'ın böyle delişmen tavırlarının sebebi de bu ilk yıldaki muafiyet muhabbeti. bu yaz ne aldılarsa iyi aldılar. yine de seneye onların da satış yapmaları gerekecek muhtemelen. o değil de bonucci milan'a gider mi lan?* hay amk.
App Store'dan indirin Google Play'den alın