• 16922
    futbolcuya dayalı düzenin işlediği kanısına sahip futbol takımı. bu durumdan hoşnut olmadığını belirten bir sürü yazar var burada. o zaman bu durumun niye oluştuğunu algılamamız lazım. insanlar bulundukları ortamda olabildiğince rahat olmaya ve bulundukları ortamı olabildiğince kendi isteklerine göre dizmeyi isterler. futbolcular için de durum farklı değil. kapının açık olduğunu gören futbolcu kapıdan girer, ancak kapıyı açan şey ne? ben açık kapıdan girene değil, kapının açılmasına kızmamız gerektiğini düşünüyorum. diyelim ki takımda ki bütün eskileri gönderdik. bu kurumsal hafızayı yok eder ancak otomatikman oyuncuya dayalı düzeni de yok eder. kurumsal hafızanın yok olması baya kötü bir şey olmak ile beraber oyuncuya izin veren sebeplerin de hatıraları yok olacağı için bahsi geçen durumda bitecektir.

    bir düşünelim. neden 6 hafta hocasız kaldığımız dönem gelen şampiyonluk sonrası takımın ağır topları uzaklaştırılmaya çalıştı. galatasaray'ın karar vericileri kurumsal hafızayı yok etmek pahasına kuvvetlenen oyuncuları kesmeye kalktı. bu noktaya kadar harika bir yöntem gibi gözüküyor değil mi? yazının sonunda bu noktaya bir daha değinelim.

    elimizdeki kadronun kapısı nasıl açıldı peki? zamanında drogba ile prim pazarlığı yapıldı. neden bir oyuncuyla prim konusu tartışıldı. takımın bir teknik ekibi var. bana sorarsanız teknik ekibin de haddi değil bu konuya karışmak ve daha da önemlisi bir idari ekibi var. neden selçuk'lara sneijder'lere hoca değişikliği danışıldı. sizin bir sportif aklınız yok mu? neden sniejder'in istediği hocayı getirdiniz takımın başına? bunun cevabı var, çünkü siz sordunuz ve adam da her normal insanın yapacağı gibi sorunuza iştirak etti. ama neden, böyle bir soru soruldu? bu ve benzeri hadiseler oyunculara kapıları açtı. işte kurumsal hafıza burada devreye girmeli ve bu hataları uyarmalıydı. o kurumsal hafızanın oluştuğu dönemlerde benzeri hadiseler olmadı? cevap, evet oldu. aynı zamanda deneyim kazanmış oldunuz. işte düzenli yeni sayfa açmak toplamda bize bir şey katmıyor. daha önemlisi bir öncekinden ders alıp daha iyisini yapmak.

    demek ki kurumsal hafızayı yok etmek o kadar da temiz bir yol değil.

    işin bir de şöyle ilginç bir yönü var. aynı kişiler iki farklı yaklaşımı yapınca da herkesin aklı karışıyor. örneğin dursun özbek yönetimi tamamen oyuncuların dediklerini yaparken şuan çok daha kendi çizdiği yolu takip etmeyi deniyor. ama siz evin içine aldınız oyuncuları. o zaman siz gideceksiniz ve yerinize gelenler oyuncuları kendi yerlerine itecekler. dediğim gibi oyuncular kendi düzenlerini kurduysa, onlara kızmayın. o boşluğu onlara yaratanlara kızın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın