• 16845
    2017-2018 sezonuna çok daha diri bir orta saha ile başlaması gereken takımım. felipe melo sonrası anadolu takımlarına bile çoğu maçta orta sahayı kaptırdığımızı düşündüğümde ve şampiyonluk için en kritik olan bu bölge için hala bir transfer yapılamaması oldukça düşündürücü. rakibi ısıran, basan, top kapan takımın orta sahadaki defansif yükünü çeken ve rakip ataklarını başlatmadan kesebilen ama bunun yanında ofansif meziyetleri de olan bir orta sahadan bahsediyorum. şunu diyebilirsiniz, böyle oyuncular avrupa'nın çok daha büyük liglerinde top koşturuyo ama burası da galatasaray. koskoca galatasarayın orta sahası için aldığı bir oyuncu sezon boyunca tek bir gol ve asist dahi yapmadan ligi bitiremez. allah aşkına tolga ciğerci'nin kaleyi bulan tek bir şutunu hatırlayan var mı? selçuk için keza hepimizin genel yargısı; durağan, rakibe hiç basmayan, oyunun çok büyük bölümünde sadece yan pas yapan, ikili mücadelelerde çok zayıf kalan bir oyuncu. sadece duran toplardan attığı goller için koca bir sezonun orta sahası selçuk'a emanet edilemez. nigel de jong için söyleyebileceğim tek şey yine bir fiyasko transfer olması. bir parantez de kiralık gelen josue için açarsak, aslında ilk geldiğinde hepimiz sneijder'in olmadığı maçlarda onun yerine rotasyon olacağını düşündük çünkü bursa ve braga'da goller bulan kaliteli sol ayağı olan ofansif orta saha görüntüsündeydi ama bu bölgede oynadığı maçlarda çok silikti daha çok selçuğun yanında göbekte oynadığı maçlarda biraz daha etkiliydi aslında bu bile orta sahamızın ne kadar temposuz olduğunu kanıtlamakta. josue'nin kiralık veya bonservisiyle tekrar alınacağı kanaatinde değilim.

    defansımız için neresinden başlasak nasıl birleştirsek tam bir muamma. (ahmet çalık'ı ayrı bir yere koymak gerekiyor, çok genç sezon ortası geldi ve sorunlu bir defansı toparlayabilecek bir tecrübede değildi) lider bir stoper eksikliği, nokta transfer diye alınan ama bir o kadar da risk taşıyan sedar aziz'in sezonu sadece 6 maç yaparak kapatması, yaşı ilerleyen ve ağırlaşan hakan balta'nın yetersizliği, gözden çıkarılan chedjou ve acı gerçek semih kaya. kangren olmuş sağ bek problemi ve buna eşlik eden sol bek sıkıntısı (carole'un malesef galatasaray'ın sol tarafının ona emanet edilemeyeceğini bize bu sezon göstermesi) neticede parçaları birleştirdiğimizde galatasarayın bu defans ve orta saha planlaması ile bu kadar gol yemesi ve ligi 4. bitirmesi çok da sürpriz değil. defans için beni umutlandıran tek şey tudor'un futbolculuğunda iyi bir defans oyuncusu olması ve defans için gereken doğru oyuncuları ve doğru oyunu bulabileceği, buna inanmak istiyorum.

    yeni sezonda transfer için bir sürü oyuncu adı geçmekte ama asıl önemli olan hocanın kafasında nasıl bi takım kurma fikri var? nasıl bi kurgu düşünmekte? sneijder'i bu kurguda nereye koymakta? görünen o ki kesin 1 forvet alınacak ve bu düşünülen forvet daha güçlü, bitirici ve ceza sahası golcüsü olacağı yönünde. orta sahaya box to box diye tabir edilen bir oyuncu şart, 2 stoper şart ki bunun bir tanesi kesinlikle lider özellikli olmalı (ama 1 stoper transferi yapılacak gibi) sağ ve sol bek'e birer oyuncu almamız elzem. kanatlarda yasin, garry, sinan eldeki oyuncular ama hangi kurgu ile oynayacağımızı kestiremediğimiz için düşünceler de havada kalıyo.

    velhasıl yepyeni bir takım kurulacak, sezonu çok erken açıyoruz ve bu yönetimin bu sefer hata yapma lüksü yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın