• 285
    yok bu böyle olmayacak! huyumdur belki de çözmüştür birçok renkdaş. maçtan önce asla yorum yapmam. hele ki böylesine büyük maçlardan önce hiç. kim ne derse desin galatasaray fenerbahçe rekabeti tamamı ile dünyanın en büyük derbileri arasına girmeyi sonuna kadar haketmekte. buyursun isteyen olaylı derbi desin, biri çıkıp boş mücadele desin. istedikleri kadar detaylandırsınlar küçümsemek için. hiçbirinin bir anlamı yok gözümde. bu derbiyi sadece galatasaray'ı ve fenerbahçe'yi gönülden seven, renklerine aşık olan taraftar yorumlayabilir. isterse küfür etsin bu taraftar yorumlarken, isterse de çok güzel ballandıra ballandıra anlatsın. işte budur bu derbiyi anlamlı kılan o derbi gecelerinde. takımına bağlı iki farklı taraftar her daim hisseder en ufak hücresine kadar bu atmosferi. kolay değil bu hissiyat. çok etkiler düşleyeni ama neden kimse anlayamıyor bu iki farklı insanı?

    bir beşiktaslı yorumcu çıkıp bu derbiyi yorumlamamalı.
    bir trabzonlu yorumcu yine aynı şekilde...
    bir diğeri ve bir diğeri daha. ve hatta sırf yorum yapmak için hiç kimse bu rekabete detay katmamalı. çünkü hissetmeyen bilemez. kim ne derse desin sonuc bilinmiyor işte. burası da böyle işin açıkcası. bu akşam sahanın zemini yarılsın yine futbolcular aslanlar gibi mücadele edecek. bakın sadece kendi takımım için söylemiyorum bunu. her iki takım da mücadelesini en üst düzeye çıkaracak. kolay lokma maçlardan biri değil bu. hiçbir zaman olmadı da. fenerbahçeli futbolcuların götüne başına top çarparak gol olsa da, galatasaraylı futbolcular 35 metreden 90'a doğru goller atsalar da bu maçın bir skoru olacak. işte bu skor çok önemli. maçı kaybeden takım otomatik moralman çöküşe girecektir, burası şüphesiz. kimse kendisini kandırmasın. normal maçlarda bir farkı yok demesin. hepimiz de biliyoruz, bu maçı normal maçlardan ayıran onca fazla nitelik var ki, saymakla da anlatmakla da bitiremeyiz. bir kere işin içinde koskocaman bir tarih var. azımsanamayacak derecede yaşanmışlık var. her çorbadan bir kaşık sentezlenmiş durumda bu derbide. 5 atsan farklı bir tarih ve farklı bir skor hatırlanacak. 4 atsan keza öyle. 6 atsan aynı şekilde. 7 atsan yine öyle. 0-0 olsa bir yenisi daha olacak.

    heyecan çok var yine. her defasında olduğu gibi yine var. ve ben hiçbir zaman oraya yine kaybedeceğimizi düşünerek gitmedim.
    her defasında kazanıyorduk, her daim kazanacaktık. işte budur bu derbiyi anlamlı kılan. çünkü aynısını rakibim de düşünüyordu...
App Store'dan indirin Google Play'den alın