• 16496
    2017-2018 sezonu için hazırlıklarına şimdiden başlaması gereken takımımız. önümüzdeki sezon başarılı bir takım oluşturulmak isteniyorsa öncelikle bu seneki temel eksiklikler göz önünde bulundurulmalıdır.

    mevcut takımın en temel eksik yönlerine gelirsek..

    1)orta sahamızın aşırı yumuşak olması. bu sezonun temelini oluşturan de jong-selçuk-şino göbek hattı dinanizmden oldukça yoksun, doymuş, diripling yapmayan ve statik bir yapıda. kenarlarda oynayan oyuncuların yardımlaşmayı aza indirdiği maçlarda rakiplerimiz çok büyük boşluklar bulabiliyor. galatasaray'ın hedefi her zaman şampiyonlar liginde yukarılara oynamaktır. oysa bu merkez hattı birçok avrupa ligi takımının bile gerisinde.

    2)takım hava toplarında çok yetersiz. özellikle podolski'nin tek santrafor oynadığı ve tolga'nın olmadığı karşılaşmalarda uzun oyuncu olarak sadece stoperler kalıyor. ve onların da hava toplarında ne kadar etkisiz oldukları ortada. bu nedenle ilk olarak de jong yerine uzun boylu, mücadeleci ve ayağı düzgün biri alınarak takım boy ortalaması yükseltilmelidir.

    3) savunma oyuncularının yetersizliği. gerek stoperler gerekse bek oyuncuları galatasaray kalibresinde değiller malesef. stopere lider özellikleri olan ve hava toplarını süpürebilen biri şart. beklerimiz ise hem hücum hem de savunma olarak yetesiz. cavanda, sabri, linnes, carole ile bu iş olmuyor, olmaz.

    yukarıda sıraladığım eksiklikler haricinde başka sıkıntılar yok mu? var elbette. daha hücuma gelemedim bile. fakat yukarıda eksiklerin giderilmesi için biler 2 bek, iki ortasaha ve bir stoper olmak üzere minimum 5 kaliteli futbolcuya ihtiyaç var. artı olarak forvet ve kanat oyuncusu vb. transferler de olabilir. bahsettiğim 5 kaliteli ayak için gerekli olacak bütçe kasamızda var mıdır? bütçe olsa dahi kaliteli oyuncuyu bulabilecek vizon var mıdır? bu sezondan ümidi kestik, şimdilik dört gözle önümüzdeki sezonu bekliyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın