• 16388
    artık bıkkınlık galedi bu tarz entry'lerden anlıyorum ama insan kafasındakileri yazamadan edemiyor. takımımızla ilgili acı reçeteyi yazıyorum beyler; muslera, linnes, cenk, bruma, koray ve ahmet-serdar ikilisinden biri -ki maaşını indirirse serdar öncelikli- dışında kalan tüm oyuncuların bir şekilde elden çıkarılması gerekiyor. maaşında indirim yapması ve yalnızca sağ bekte görev alması şartıyla semih de durabilir.* sebep yalnızca kötü performanslar değil yanlış anlaşılmasın. bazı oyuncular kalite olarak bu seviyede değilken bazıları ederinin çok üstünde maaş aldıkları için yollanmalı.

    buna göre,

    kaleciler
    fernando mulsera
    cenk gönen
    batuhan şen(alt yapıdan)

    sağ bek
    martin linnes
    semih kaya*

    stoper
    koray günter
    serdar aziz* veya ahmet çalık

    sol bek
    soner gönül(alt yapıdan)

    orta saha
    birhan vatansever(alt yapıdan)

    kanatlar
    armindo bruma
    kerem çalışkan(alt yapıdan)

    forvet
    -

    görüldüğü üzere alt yapıdan zorlamayla çıkarılan oyuncular dahil, 11 oyuncu var. bir anda 16-17 transfer yapamayacağımız için batuhan, soner, birhan ve kerem'i a kadroya almaya mecburuz. bu tabloya bakıldığında

    2 adet stoper
    1 sol bek
    4 veya 5 orta saha
    2 kanat
    3 forvet

    transferine ihtiyaç var. yani 12 veya 13 tane adam almalıyız. muslera, linnes ve bruma banko 11'de diyelim. bu 12-13 transferin 8 tanesi direkt 11 oyuncusu olmalı. diğerlerinin de kaliteli olmak şartıyla alternatif oyuncu rolünde olmaları gerekiyor.

    tahminim 50-60 milyon € civarı bir bütçeye ihtiyaç var. bütçenin önemli bir kısmını gönderilecek oyuncuların getireceği bonservis geliriyle sağlayabiliriz. podolski'yi 2.6 milyon gibi inanılmaz komik bir bedelle satmış olmamız hakikaten kötü oldu. en az 7-8 milyon € kazanmalıydık bu transferden. neyse giden gitti. şimdi elde para edecek oyuncuları ve bu oyunculardan sağlanması gereken minimum bonservis fiyatlarını tespit edelim.

    -cavanda minimum 1-1.5 milyon €'ya fransa pazarına satılabilir. sonuçta belçika milli takımında oynayan biri cavanda.
    -carole yine minimum 3-4 milyon €'ya fransa ligi takımlarınca alıcı bulacaktır.
    -selçuk ispanya'ya falan 1-2 milyon €'ya okutabilirmiyiz bilmiyorum. burak trabzon'a gitmese çin'e kakalayalım derdim de o da dönüyor. selçuk siksen gitmez çin'e.
    -de jong 1 milyon € kazansak kardır gözümde.
    -sneijder normalde satılması satılmaması arasında kararsız kaldığım biri oyuncu sneijder. lakin zırt pırt sakatlanması adamın kafasında bizi bitirdiğine işaret. 4-5 milyon € bandına abd, çin vs pazarına gönderilebilir.
    -tolga sakatlık problemi olmasa iyi oyuncu ama hem sakatlık sorunu hem de maaşı biletinin kesilmesine neden oluyor gözümde. almanya takımlarına 3 milyon € civarı ücrete verilebilir.
    -eren tolga gibi maaşı fazla olan oyunculardan. almanya liginden kendisine talip mutlaka çıkacaktır. 3-4 milyon € da eren'den gelebilir.
    -yasin de yina almanya'ya satılabilir. 2-3 milyon € civarı bir bonservisle.
    -garry rodrigues satıyorum amk. bunu da satıyorum. benelüks ülkelerinde alıcısı bulunur. ama kimse bizim gibi şlak diye 3.5 milyon € bayılmaz. maksimum 2 milyon € gelir garry'den.
    -sinan ve ahmet-serdar ikilisinden gidecek olanını takasta falan kullanabiliriz.
    -tarık +donk ikilisinden 1 milyon € gelse öpüp başımıza koyalım.

    ne geldi şimdi; minimum 23.5 maksimum 30 milyon €. üstüne 25 milyon € civarı gibi para konulduğunda yeni kadro kurulmaya hazır. şöyle bir planlama; http://galatasaray11.com/i/24037.jpg

    transfer için önerilerimi yazacak takatim kalmadı. onu da bir başka entry'e inşallah....

    edit: -de, -da ekleri ile ilgili düzenleme.
App Store'dan indirin Google Play'den alın