• 16354
    dursun özbek yönetiminden kurtulursa ve selçuk inan'ı hâlâ takımın yıldızı olarak görebilen abdurrahim albayrak gibi isimlerin yönetime sırnaşmasına izin vermezsek, düzlüğe çıkar merak etmeyin. galatasaray'ın şu anki sorunu yönetim sorunudur. bütün nifak buradan doğmakta, cerayat buradan yayılmaktadır.

    iş ki iyi bir yönetim olsun.

    ünal aysal yönetiminin ilk sezonu, fatih terim'in üçüncü dönemi, revizyon yılı 2011/12 öncesi, bundan daha beterdik. bir tane adam akıllı topçumuz yoktu. allah aşkına, 2011/12 sezonunun kadrosuna bakın da ağlayın... şimdi satmak istesek, alıcısı çok olacak adamlarımız var en azından. pardon, arda turan'ımız(!) vardı. harry kewell, lucas neill ve milan baros'a saygı ve sevgilerimi yolluyorum...

    2011/2012'de adam akıllı bir yönetimle ne yapmışız.

    fernando muslera, 6.75 milyon avro + lorik cana
    emanuel eboue, 3.5 milyon avro
    albert riera, 3 milyon avro
    sercan yıldırım, 3 milyon avro
    yiğit gökoğlan, 2.5 milyon avro
    tomas ujfalusi, 2 milyon avro
    felipe melo, 1.5 milyon avro (kiralık)
    engin baytar, 1.1 milyon avro
    selçuk inan, bonservissiz
    johan elmander, bonservissiz (gerçi ulu johan, adnan polat yönetimi transferi sayılabilir)
    ceyhun gülselam, bonservissiz

    sercan ve yiğit'e verdiğimiz paralar yüreğime cuk diye oturmuş olsa da, durum bu. 23.35 milyon avro kasamızdan çıkmış. arda turan, colin kazim richards, juan pablo pino, bogdan stancu, emmanuel culio ve cem sultan adlı futbolcuların satış ve kiralık bedellerinden, kasamıza 15,225 milyon avro para girmiş. yani, sercan ve yiğit transferleri olmasa hemen hemen denk bir bütçeyle yeniden yapılanmışız.

    şimdiye bakalım, elden çıkarmak istesek, fernando muslera, wesley sneijder, lucas podolski, armindo bruma gibi isimler hemen akla geliyor. elden çıkaralım diye demiyorum bunları. mesela zorlasan, bu yılki istatistiklerine kanacaklar tarafından yasin öztekin'e, fransa'da hâlâ bir piyasası olabilecek-en azından zarara uğratmayacak- lionel carole'a da talipler çıkar.

    doğru hamlelerle, doğru bir yönetimle bunu başarmamız daha kolay diyorum sadece. şu anki sıkıntımız, maaş bütçemizin çok dolu olması.

    eğer ehil bir yönetimimiz olsaydı, revizyon çalışmalarına avrupa'dan men yediğimiz bu sezon itibariyle zaten başlardı. sadece yapılan transferlere bakılacak olunsa bile, bu yönetimden bir yol olmayacağı bariz. dolayısıyla, bunların revizyonundan da bir halt olmaz.

    iş yönetimde bitiyor anlayacağınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın