• 16212
    önümüzdeki iki karşılaşmada (kayserispor - çaykur rizespor) wesley sneijder'in sakatlığından dolayı sahada olmayacağını düşünerek selçuk inan'sız 4-4-2 oynayabilecek futbol takımımız.

    savunmayı yazmıyorum orası zaten fark etmediği gibi yazdıkça sinir oluyorum. orta saha kurgusunda soldan sağa rodriguez - josue - de jong - yasin olmalı. ve josue - de jong ikilisi her topu kanatlara süratli taşımalı. beklerin bindirmesi sadece markaj çekmek adına olursa bu kanat ikilisi (rodriguez - yasin) podolski ve eren'e ciddi orta kesebilir. maç boyu 90 dakikada hadi iyimser yaklaşıp 30 orta yapabilsek yoğun kanat oyunuyla 30 ortada en az 10 orta bizde kalır böyle etkili hava topu oyuncuları ile.

    bruma'yı yazmama nedenim orta düşünmemesi. eğer rodriguez de orta yapmayı düşünmezse çaykur rizespor maçında sol kanatta sinan gümüş oynayabilir belki daha fazla orta yapması şartı ile.

    bizim sorunumuz bu. takımda 2 (iki) santraforumuz var sadece (yetersiz sayısal olarak ama başta dursun özbek var), hava toplarında etkililer. ancak biz kanattan gelen topları içeriye kat ederek oynama hevesiyle çoğu pozisyonu heba ediyoruz maalesef. sezonun geri kalanı boyunca kanat oyuncularına ciddi anlamda orta çalıştırsak sneijder'i mesela karabükspor maçında aradığımız kadar kötü olmayacak kanat oyunu geliştirebiliriz.

    sneijder olmadığı sürece tek şansımız bu. 10 numara pozisyonunda oynayabilecek 2. bir oyuncumuz yok kadroda. josue'yi orada gördük, etkisiz. orta saha göbekte daha fazla iş yapıyor. bruma çok süratli, bencil. sneijder için oynanan 10 numaralı sistemin kilit pozisyonunu ona verirsek evet etkili şutla gol atabilir belki ama attığından çok harcar. podolski desek, o da pozisyonun esas gereği olan pas konusunda etkisiz kalabilir. risk almaya hiç gerek yok. bu kanat oyunlarını zaten geliştirmemiz lazım, eren nasıl olsa sözleşmeli futbolcumuz. bu adamdan yararlanmanın yolu kanattan gelecek orta ve sadece bu sezon için de değil.

    bu iki maçı sneijder'siz geçip de beşiktaş derbisine onunla birlikte bu kanat oyunu etkimiz devam ederek çıkarsak şampiyonluk şansımız olabilir. hele de bu iki haftada beşiktaş türkiye kupasında fenerbahçe'ye elendiği maçtan sonra moral toplayamazsa.

    başakşehir deplasmanına kadar 7 maç var. alınabilecek 21 puan. antalya ve trabzon var sadece sıkıntı olabilecek. bu iki maçta beraberlik desek ki bence makul 17 puan alarak çıkarsak başakşehir maçına büyük olasılık onları altımıza almış oluruz. baskıyı biz kurarsak ve başakşehir'i deplasmanda yıkabilirsek 16 nisan 2017 galatasaray fenerbahçe maçı şampiyonluğun son virajı olur ki final niteliğinde bir maçı kadroda kim olursa olsun kim teknik direktör olursa olsun kim başkan - yönetici olursa olsun kazanırız.

    ciddi anlamda şampiyon olabiliriz. şu sneijder'siz 2 maçı iyi geçelim, başakşehir maçına kadar mağlup olmayalım ve onları da deplasmanda yıkalım yeter. bunu yapmaya muhtaç olduğumuz kudret formamızdaki asil armada mevcuttur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın