• 15967
    kadro planlaması konusunda inanılmaz derecede saçmalayan takımımız. dünyada hatta türkiye'de bile bir dolu örneği var kadro nasıl kurulurun. komisyon muhabbetine girmeyeceğim. başarı için doğru kadryu kurmak şart. yani komisyon söz konusu olsa bile arada bir doğruyu yapmak mecburiyetindesiniz.
    yani belli bir noktadan sonra doğru işler yapmaktan başka seçeneğiniz kalmaz. ama başımızda öyle bir yönetim var ki neredeyse 1 tane bile adam akıllı iş yapmadılar. yaptıkları da tamamen tesadüf.*

    geçen seneden bu seneye tam anlamıyla bir enkaz kaldı. aslında bir önceki sezon alınan 3 kupaya rağmen geçen sezonun başına da bir enkaz kalmıştı. ama 3 kupa gözünü kör etti yönetimin hadi buna eyvallah. lan aynı kadroyu nasıl bu sene sahaya sürersin, hadi şampiyon olun dersin. ne bekliyorsunuz amk.

    sene başında yapılan yanlışlardan bir kesit;

    1- aurelien chedjou'nun satılmaması. adamın sözleşmesinin son senesi. fransa'da piyasası varken üstelik 2.2 milyon euro da maaşı varken elden çıkarmamak büyük yanlıştı. ki serdar'a o kadar para verip almışsın. sat işte 3-4 milyon euro bandına.

    2- josue'nin alınması. bu tip bir oyuncuya ihtiyaç duyuluyorsa emre çolak niye gitti. ki adam hem en az para kazanan oyunculardan biriydi. hem de alt yapı çıkışlıydı.

    3- cavanda'nın alınması. sabri ve linnes sağ bekte idare edebilecekken sol bekte de yalnızca carole varken neden alındı bu adam. üstelik trabzon bedavaya elden çıkarmaya razıyken 1.8 milyon euro gibi bir bonservis ücreti ödendi.

    4- sigthorsson'un alınması. zaten pivot diyebileceğin bir eren transferi yapmışsın. alacağın 2. forvet biraz daha farklı özelliklerde olmalıydı. sprinter bir adam almamız gerekirken bu tip bir oyuncuya gerek yoktu bence.

    şimdi devre arası için gereken reçete nedir.

    1- sağ beke oyuncuya gerek yok. sabri ve linnes, sadece ligde yer almış olmamızdan mütevellit idare ederler. ama sene sonu sabri'nin sözleşmesi uzatılmadan oraya bir takviye yapılmalı. ama belirttiğim üzere şimdilik gerek yok.

    2- sol bek mevzusu biraz karışık. carole'u beğenmiyorum ama yine de tek kulvarda orayı taşıyabilir. ona birşey olursa sabri ve linnes'den biri orayı idare edebilir. zaten 18 maç kaldı. sakatlık olmadığı müddetçe taş patlasa 2-3 maç görev düşer ki artık bu riski almak lazım.

    3- stoper konusu koray'ın nasıl döneceği bence önemli. ama en iyi ihtimalle form tutması mart civarını bulacağı için ana planda onu sayamayız. semih desen yok hükmünde. dolayısıyla sağ stopere bir takviye şart. ahmet yılmaz çalık başlığına da yazdım.(bkz: #2090644) bu arkadaş yaşına rağmen çok tecrübeli. gençlerbirliği'nin ligin en az gol yiyen takımlarından biri olmasında payı büyük. makul bir ücrete transferine olumlu bakıyorum.

    sol stoper için hakan orayı ana kadroda götürüyor. ama bir alternatife ihtiyaç duyulursa vegard forren boşta. adamı seyretmişliğim yok.(bkz: #2080296) ama istatistiklerinin anlattığı en önemli nokta devamlılığı. 28 yaşındaymış. boyu ehh işte.. ayrıca norveç milli takımında ideal kadroda yer alıyor. bedava olmasından dolayı transferi kolay. alınması gelecek sezon başındaki transfer yükümüzü de hafifletir.

    4- orta saha merkez. abi buraya transfer şart kere şart. tolga'nın durumundan çok rahatsızım. sanırım kronik sakat kendisi ve bu hep böyle devam edecek. birhan'ı da kimse takmıyor. geriye de jong ve selçuk'tan başka adam yok. peki bunlar kalan sürede bu tempoyu kaldırabilir mi. el cevap; mümkün değil. o zaman buraya bir takviye şart şerhi koyuyoruz. ama öyle mehmet ekici falan değil. böyle koşmaktan hunharca zevk alan adamlardan lazım. gunnarsson mesela. mesela delaney, johanssen. bence 2 tane lazım ama yönetim hiç yapmayacak gibi duruyor. onun için bir tane de alınsa kendi adıma mutlu olurum.

    5- kanat. bir tane sağ kanat oyuncusuna muhtacız. bu çok açık. artık vargas mı olur, garry mendes rodrigues mi olur fark etmez. birinin bulup yasin'den kurtulmalıyız.

    6- forvet. podolski kalacaksa gerek yok bence. eren, podolski, sinan, bruma, olası sağ kanat transferi, yasin ve sneijder ile gol sıkıntısı yaşayacağımızı sanmıyorum.

    ne etti yekun. minimum şartlarda; 1 stoper, 1 orta saha ve 1 kanat. yönetim eli açık olursa 1'er tane daha stoper ve orta saha oyuncusu alınabilir. hoca mevzusuna artık yapacak bir şey yok. riekerink zaten yok hükmünde. takım tamamen armasıyla aldı 33 puanı. yapacağımız transferlerle armaya sığınmaya devam edeceğiz. riko bey'de takılsın işte kulübede felan.

    vesselam...
App Store'dan indirin Google Play'den alın