• 15719
    bir türk takımını çalıştırıyorsanız, çoğunlukla yanlış kadro mühendisliği ve yetersiz mali imkanlar sebebiyle kurulan kötü kadroları yönetmek mecburiyetindesiniz demektir. türkiye'de hiçbir hocanın eline kusursuz bir kadro verilmiyor.

    2012'de şampiyon olduğumuzda felipe melo'nun yedeği ceyhun gülselam'dı. depar atamayan hakan balta her maçta ilk 11 çıkıyordu çünkü tek yedeği çağlar birinci'ydi. 2015 şampiyonluğumuzda umut bulut as oyuncuydu, sabri'nin yedeği tarık çamdal'dı. beşiktaş'ın 2015 şampiyonluğundaki bekleri ismail köybaşı'yla andreas beck'ti. her şeyi geçtim şu anda lider olan başakşehir'in de visca ve mossoro hariç ilgi çeken bir oyuncusu yok. ama iyi bir taktikle disiplinli olarak oynadıkları için başarılı oluyorlar.

    dediğim gibi, türkiye'de hiçbir hocanın eline kusursuz bir kadro verilmiyor. bizim 1999-2000 sezonumuzdaki gibi bir kadro kuracak güç kimsede yok şu anda. hocanın görevi bu kadronun iyi yönlerini parlatıp, eksik olduğu yönleri telafi edecek bir oyun planı belirlemek ve oyuncuların disiplinli bir biçimde bu plana sadık kalmalarını sağlamak.

    elinde eren gibi bir adam varsa kanattan iki kişiyle yüklenip orta yapacaksın. sneijder iğrenç oynuyorsa onun yerine ileride pozisyon üretebilecek oyuncuları deneyeceksin. podolski'yi ve josue'yi denedin olmadı mı? o zaman bruma'yı deneyeceksin. tolga-sneijder göbeği kurup sneijder'i selçuk'un rolünde kullanacaksın. bruma'yla eren birbirine uyum sağlayamadı mı? eren'i kesip podolski'yi santrforda deneyeceksin.

    deneyeceksin abi. iki gün önce* adamlar van persie'yi forvet arkası oynattılar, gayet de verim aldılar. skoru alınca van persie santrfora geçti, sow kanada geldi, alper forvet arkası oynamaya başladı. şenol güneş aboubakar'ı da cenk'i de ömer şişmanoğlu'nu da kanatta oynatıyor, bu adamlar bilmiyor mu "herkes mevkisinde oynar" deyip eli kolu bağlı bir şekilde oturmayı? ama kazanmak için çözüm üretmek, çözüm üretmek için de bir şeyler denemeleri gerektiğinin farkındalar. riekerink'te eksik olan şey de bu sorunları kısa vadede çözme kabiliyeti, esnek düşünememek.

    galatasaray'ın kadrosu kötü falan değil. evet iğrenç yönetiliyoruz ama bu takımın elinde muslera gibi bir kaleci, hakan ve serdar gibi bir stoper ikilisi, carole gibi bir defansif bek, linnes ve sabri gibi hücum bekleri, tolga gibi bir dinamo, podolski gibi bir hücum silahı, eren gibi gayet iyi bir pivot santrfor ve bruma gibi bir star var. dalgalı performans gösteren ama gerekirse sonradan oyuna sokabileceğin yasin, sneijder ve chedjou gibi isimler de var. selçuk, hamit, semih ve de jong gibi görev adamları var.

    bu kadro bu kadar kötü bir oyunu hak etmiyor. ilk 11 önerisi vermekten nefret ederim ama fenerbahçe maçını izlerken adeta yüreğim parçalandı. resmen kaleye şut bile atamadık. maça muslera-carole-hakan-serdar-sabri-de jong-tolga-yasin-bruma-linnes-eren 11'iyle çıkıp, ikinci yarı podolski'yi soksaydık bundan çok daha iyi bir oyun oynayacağımızdan eminim.

    sadece sneijder ve selçuk'un alternatifi yok diye bu kadar kötü oyunu kabullenmem mümkün değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın