• 15713
    florası bozuk olan takım. flora biliyorsunuz, bakterilerin vücut mukozalarında oluşturduğu doğal yaşam ortamını anlatır. flora bozulursa, zararlı bakteriler yerleşip güçlenirse organ/bölge tamamen bozulur. ağız için konuşalım mesela; hem diş çürür, hem diş etleri hastalanır, hem ağız kokar, hem dişler sararır vs.

    galatasaray futbol takımının da aha işte bu florası bozuk. taraftar riekerink'in nezaketi vs. diye överken aslında farkında olmadan bu florayı iyileştireceğini hissettiğinden destekliyordu. riekerink'in gücü yetmedi, yetemezdi zaten. 20 kasım 2016 fenerbahçe galatasaray maçından sonra yorumları dinlerken , selçuk inanın ne muazzam bir lobisi olduğunu tekrar gördüm, tekrar şaşırdım. aklıselimine en güvendiğim adamlar bile, sanki selçuk olsa bir şey oynayacakmış gibi selçuk savunuyorlardı, inanamadım.

    fatih terimin her defasında yaptığı ilk iş budur, taraftar ve basın bunu "yeni hava getirdi, otorite disiplin vs" diye sunar. ama terim in yaptığı ilk iş, kendinden önceki florayı dağıtmaktır. örneğin lucescu'nun ardından geldiğinde ilk iş olarak göze çarpmayan ama takıma çok iyi katkı veren isimleri göndererek başladı. terim'in sorunu şu ki, bir süre sonra kendisi bizzat florayı bozan bir faktör oluyor. egosu, adaletsizlikleri, siyasi bağlantıları vs. derken bizzat kendisi takımı bozuyor. bu her yerde her zaman böyle oldu. bu yüzden milli takım galatasaray arasında gidip geliyor. neyse terim'i bir kenara bırakalım.

    galatasaray futbol takımının florası bozuktur. bu gibi durumlarda önce geniş bir temizlik yapılması gerekir. benim planım;

    1.futboldan gelen, yöneticilikten anlayan gerçek bir sportif direktör alınır. siyasetle işi olmayan, mümkünse yurt dışından olup türklerle fazla muhatap olmayacak biri seçilir.ve futbol takımının tüm bütçesi ona emanet edilir.
    2. onun önerileriyle sıkı bir scout ekibi kurulur.
    3. selçuk,sneider, sabri, semih, şecu, podolski, cavanda, linnes ile görüşülerek, devre arasından sonra takımda olmayacakları, kendilerine takım bulmaları istenir, ama o zamana kadar takımda yer alabilecekleri, gereken saygıyı görecekleri, bu görüşmenin gizli kalacağı söylenir. bulabilenlere bonservis kolaylığı sağlanır. bulamayanlar sorgusuz sualsiz kadro dışı bırakılır. ister salonda çalışsın, ister u21 ile çalışsın ama a takımdan uzak tutulur.
    4. devre arasında bu isimlerin yerine alınacak oyuncular, gerekirse kısa dönem kiralama seçenekleriyle, kendilerini gösterirlerse sözleşme yapılacağı bilgisiyle kiralanırlar.
    5. riekerink olur, başka antrenör olur, fark etmez. sportif direktörün gözetiminde takımla ilgilenir. bir nevi kalli-hollmann usulü.
    6. yöneticiler her gördükleri mikrofona konuşmaktan vazgeçer. basınla ilişkiler azaltılır, gerekirse haftada 1 basın toplantısı dışında konuşulmaz.

    tıpta dezenfeksiyondan sonra mukoza kendi haline bırakılır. eğer galatasaray da kendi haline bırakılırsa, lisesi, alt yapısı, taraftarıyla iyileşebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın