resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2176
    forvet arkasının duran top kullanmak dışında hiçbir işe yaramadığı bir takımda pas oyunu oynatamazsın. barcelona'ya o meşhur oyunu oynatan adamlar xavi, iniesta ve rakitic'ti. sezon başında sneijder iyi oynuyordu, rakipler bruma'yı tanımıyordu, bir iki de duran top golüyle işler iyi gitti. fakat sneijder bu kadar formsuzken onda ısrar etmek bize üç mağlubiyete neden oldu. hiçbir şey yapamıyorsan bruma'yı forvet arkasında düşünüp yasin-bruma-podolski/sinan oynatırsın. bruma topu alır ileri taşır, serbest rolde oynar istediği kanada girer çıkar. oyun planını çökerten sneijder'de bu kadar ısrarcı olması birinci hatası.

    eren gibi hava hakimiyeti yüksek bir adama hiç orta yapmamak, bek bindirmeleriyle kanatta iki kişi olup birini demarke bırakmayı hiç çalışmamak ikinci hatası. yine kanattan iki kişiyle yüklenerek birini çizgiye indirmeyi hiç denememek üçüncü hatası. kısa pas oyunu için gösterdiği inanılmaz inat yüzünden takımın fiziksel gücünün ve esnekliğinin kaybolması dördüncü hatası.

    kısacası "sadece kısa pas ve verkaçla gol atacağım" diye diretmesi bütün hatalarının özeti. kaç haftadır serdar'ı da bu yüzden oynatmadı, selçuk'u da bu yüzden kesmedi. bu kadar dar görüşlü olursan büyük takımlarda başarısız olursun. anadolu takımlarında ilk sene sistemini oturtur, ikinci sene yükselmeye başlarsın. tıpkı aykut kocaman gibi.

    yine de riekerink'in kabahati yönetimin kabahati kadar büyük değil. tolga'ya 3 milyon, cavanda'ya 1.75 milyon ödeyerek bütçeyi sıfırladığı için bedavaya de jong'u almak zorunda kalan kafasız adamların yanında riekerink ışıl ışıl parlıyor.

    bu takımı 2015 yazında şampiyon olarak aldınız. şimdi ise mayıs ayında ilk 3'e girememe ihtimali girmesi ihtimalinden daha yüksek. allah sizin belanızı versin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın