resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1790
    kendisi hakkındaki eleştirilerin çoğu kesinlikle yapıcı değil, bu şekilde yerimizde sayarız. bu platformda hakkında aynen şu şekilde bir yorum gördüm kendisi hakkında: "faydasız, ne yaptı ki takıma".

    altyapı, klüp birlikteliği, yeniden bir heyecan, soğumuş taraftarı 2 ayda takıma kazandırma, 3 arena maçında 35-40bin seyirci ortalaması falan hepsini geçtim.

    mayıs, haziran, temmuz, ağustos, eylül, ekim. maç yapılan 3-4 ay. aşırı önemli türkiye kupası ve 2 ay önce 26 puan fark yediğin rakipten süper kupa. dibe doğru gitmekte iken takımın çehresini değiştirdi.

    taktik olarak benim de eleştirilerim var. kendisini seviyordum, hala seviyorum, ama karabük maçından beri düşüncelerim şu şekildeydi; oyun kurma iyi, 3. bölgede hücum varyasyonlarını yetersiz, oynatmaya çalıştığı pas oyunu takıma, eğer hucüm varyasyonları getirmeyecekse, uygun değil. normalde bu kadar yüksek yüzdeyle oynayan takımlara baktığımızda hep çok pozisyona girdiklerini ortada. ama bu daha çok oyunculara da bağlı, sorumluluk alan bruma hariç yok, sneijder dan başka topu ayağına isteyen yok. özellikle beşiktaş maçında taktik hakkındaki düşüncelerim de olumluya dönüştü umarım ilerde daha da iyi oluruz. geçen seneki çöplükten ilk 2'ye girecek takım yapması, sonuçlara ulaşması bize yetmeli.

    zira bu takıma ve bu sisteme zaman lazım. zaman zaman zaman. seneye bu adamı şampiyonlar ligi'nde izleyeceğiz buna inancım tam.

    ingiliz takımları topluluklarında çok dolaşıyorum.bu sene fırtına gibi oynayan liverpool hocası klopp geçen sene kendi taraftarlarında eleştiriliyordu; tamam oyun olumlu ancak sonuç yok diye. hatta maç kazanma yüzdesi kovulan rodgers'la neredeyse eşitti. tıpkı bizim gibi geçen sene bir kupa finaline de çıktılar. manchester maçı'nda fena değillerdi ama ondan önce %80 topla oynamaya rağmen 2 atakla 2-0 yenildikleri bi burnley maçı hariç inanılmaz zevkli futbol oynuyorlar bu sene.kimi yendiklerine kaç gol attıklarına bakabilirsiniz. (wigan maçını da birazdan full izleyeceğim. spoiler almadım, skoru bilmiyorum.)

    neyse çok konu dışına çıkmadan, kısaca, kendisi tabii ki de eleştirilebilir ancak biraz mantıklı, yapıcı ve düşünerek eleştirelim. adamın cv'si ortadayken malzemeciyi teknik direktör yaptılar diyen sözde spor adamlarından farkımız yok diğer türlü.

    hatırla; lucescu'yu hatırla.. bruma'yı hatırla..
App Store'dan indirin Google Play'den alın