• 210
    kaç gündür bir şeyler yazacağım, yazamıyorum fırsat bulup. öncelikle bazı yorumlar için bir kaç cümle kuracağım.

    - neden emlak konut ile ortaklaşa yapıyoruz, kendimiz yapalım tüm gelir bize kalsın diyen var.

    + biz bugünlerde 40 milyon euro faiz ödüyoruz derken, bir adet oteli bile tamamlayamıyor iken, kalkıp 850 tane villa için şantiye kuracak parayı nereden bulacağız? ayrıca ülke de yapılan tonlarca projenin reklamlarında şu cümle geçiyor "emlak konut güvencesi". bu demek ki insanlar bir güvence istiyorlar. bizim borçlu bir kulüp olduğumuzu dünya alem biliyor. kim kalkıp bizim yapacağımız, hele ki bu yönetimin yapacağı emlak projesine güvenip paralarını yatıracak? o yüzden emlak konut ile anlaşmak gelir olarak kayba neden olsa da en mantıklı, en sağlıklı yöntem bana göre.

    - bekleyelim değerlensin öyle satalım diyorlar. florya yı niye karıştırıyorlar ayrı ayrı anlaşsınlar diyorlar.

    + bir çok yorum da gördüm. değerlenince satalım evet bekleyelim bende bu fikirdeyim. ancak yine bir çok yorumda gördüğüm bir fikre bende katılıyorum. değerlenince rivayı da floryayı da bize yedirmezler. ilk olarak verdikleri imar iznini iptal ederler ardından biz burayı kamulaştırıyoruz yeşil alan yapacağız diyerek kendilerinin belirlediği fiyattan satın alırlar. biz beklediğimizle kalırız. hak hukuk mahkeme açarız alırız diyenler olursa da öncelikle kimi kime şikayet edeceğiz? ha ettik diyelim yine onlar için herşey çok kolay. hemen çıkarırlar bir kanun yada kanun hükmünde kararname sonra çık işin içinden çıkabilirsen.

    sonuç olarak, florya ve riva emlak konut ile yapılan antlaşma ile satılsın ve borçların hepsi kapatılsın. kalan para olursa riva gibi bir arazi alınsın. ardından başkanın dediği gibi, her yönetim kendi borcundan sorumlu olsun. en kötü bize şuan kar gibi gözükecek olan senelik 40 milyon euro faiz ödememiz var.

    borçlar kapatıldıktan sonra, gelir - gider dengesini çok bozmadan, alt yapıdan oyuncu çıkararak, çöp oyuncular ve sözleşmelerden kurtularak bu işler çok güzel noktalara gelecek inşallah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın