• 4478
    riva ve florya'nın güncel değerinin 1,3 milyar dolar olduğu konuşuluyor. bu adamlar 550 milyon dolar civarı bir gelir karşılığında arazileri elden çıkarmayı planlıyorlar. aradaki fark korkunç.

    hadi bazı şeyler spekülasyon... ama 1,3 milyar dolar diyorlar yahu... ne kadarı spekülasyon olabilir ki bunun? ünal aysal da 1 milyar doların altında gelir elde edilmesi hata olur demişti.

    şimdi görelim bakalım mesela dursun aydın özbek hangi sit alanlarına otel dikecek... diğer yönetim kurulu üyelerine ve kongrenin iplerini elinde tutan derin galatasaray'ın liderlerine ne imtiyazlar tanınacak.

    takımın iyi gidişinize hepimiz gibi ben de seviniyorum ama büyük resme bakınca böğrüme koca bir öküz oturuyor. resmen geleceğimiz peşkeş çekiliyor. ne bir bilgilendirme var ortada ne başka bir şey. galatasaray'ın duayenleri anlaşmak üzere protokol imzalandığı haberi çıkınca bi celallendi. onlara da sus payı olarak genel kurul oylaması verdiler. lümpen duayenlerimiz de bu oylamada lobilerini etkilemeleri karşılığında elbet paylarını alacak. herkes mutlu.

    resmen devlet tepemize çöktü. hayır bu saatten sonra satmıyoruz desek komple sit alanı ilan ederler oraları.

    geçen gün bir olay yaşadım. bilen vardır elbet. amerika'daki arabuluculuk kurulunu adalet sistemine entegre etmeye çalışıyorlar. ha bence yemez, çünkü uzlaşma kültürümüz yok ama deniyorlar işte. bunun için arabuluculuk lisansı almış avukatlar izmir'de arabuluculuk derneği kurdular. bir süredir var. yönetim kurulu seçimleri yapılmış. eski kurul görevine devam etmiş. sonra öğrenmişler ki, diğer şehirlerdeki arabuluculuk dernekleri ile merkezi bir sistem üzerinde üyelerden gizli anlaşmışlar, bankalarla kendi adlarına arabuluculuk pazarlığı bile yapmışlar. ardından apar topar yönetim kurulu görevden alınmış ve yenisi seçilmiş...

    ülke her alanda böyle. geneli, içinde bulunduğu cemiyeti, toplumsal çıkarı düşünen yok; insanlar sadece kendilerini düşünüyorlar. koca koca adamlar amk bunlar. hiç birinin cakasından geçilmiyor. ama haksız çıkar, kendilerine verilen temsil yetkisini kötüye kullanma derdindeler.

    kimseye güvenilmiyor amk artık bu ülkede. ister galatasaray yönetim kurulu olsun, ister kongresi olsun, ister ordu, ister devlet, ister adalet olsun... büyük bir ahlaki erezyon hakim. arkadan iş çevirmek, hainlik fıtratımız olmuş. başımıza gelecek her türlü belayı hakediyoruz. resmen uyum sağlayamadık türk ırkı olarak modern çağa. toplumsal seleksiyonda elenmeye doğru hızla gidiyoruz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın