• 15357
    24 eylül 2016 beşiktaş galatasaray maçı'nda ki mesafe istatistikleri şu şekilde.

    oyun mesafeleri
    maçın tamamında takım yerleşim mesafesi, beşiktaş için 58.2m., galatasaray için 53.9 m.
    maçın tamamında rakibi karşılama mesafesi, beşiktaş için 45.4m., galatasaray için 35.4 m.
    golsüz beraberlikte takım yerleşim mesafesi, beşiktaş için 53.4m., galatasaray için 49.5 m.
    golsüz beraberlikte rakibi karşılama mesafesi, beşiktaş için 43.8m., galatasaray için 33.9 m.

    buradan görülebileceği üzere henüz ligin 5. haftasında ve zor bir rakip karşısında olmamıza rağmen oyunu kısa mesafede oynamayı becerebiliyoruz. üstelik de son yarım saatinde hakem tarafından ciddi şekilde sabote edilmemize rağmen. sanıyorum işler yolunda giderse sezon içerisinde futbolumuzun top yaptığı anlarda 40 metrelere inecek bu istatistik.

    şu ana kadar oynadığı 40 küsür dakikada de jonk'ta gördüğüm aynı tahmin ettiğim gibi defans çizgisini sürekli öne çıkarmaya çalışması oldu. takıma katılmasının baya büyük fayda sağlayacağına inanıyorum bu bakımdan. çünkü defans oyuncularımız mental olarak kuvvetli değil. yani hiç biri defans çizgisini avrupa standardında ayarlayamıyor. bir lidere ihtiyaç var ve o lider rolünü de tecrebe ve futbol bilgisiyle bana göre de jonk üstlenir. işte bu uyumu yakaladığımız an çok daha hızlı ve etkili hücumlar yapmaya başlıcaz. beklerimizin performansı artacak.

    sonuç olarak jor'un takıma büyük katkı yaptığı ortada. önümüz açık.
    sezona hazırlık devresinde keşke dediğim iki konu var. birincisi kolbeinn transferini oyuncunun stili açısından doğru bulmuyorum. misal niasse tarzı bir oyuncu alabilseydik beşiktaş karşısında 3'ü 4'ü çok rahat yakalardık. maç sonu rakip savunmanın bu kadar rahat ileri çıkması bana göre mümkün olmazdı. ikincisi de serdar aziz yerine o paraya arka bölgeyi çekip çevirecek bir oyuncuyu alamamış olmamız... bu iki işi düzgün becersek ligi çok rahat götürürdük.
App Store'dan indirin Google Play'den alın