• 14908
    (bkz: #1989870) yaptığımız anket sonucu galatasaray taraftarının* bu sezon görmek istediği 11 aşağıdaki gibidir.

    http://galatasaray11.com/i/14968.jpg

    nacizane yorumum; bir defa tercih edilen ve edilmeyen futbolcular konusunda çoğunlukla hem fikiriz. örneğin linnes - carole ikilisi % 94, sinan - bruma ikilisi içinse % 59'luk bir ortak görüş var. cehdjou - serdar ikilisi içinde bu oran % 76. yani kale, stoperler, bekler, kanatlar ve 10 numara pozisyonu tercihlerimiz hemen hemen örtüşüyor. 8 kişi belli bizim gözümüzde.

    takımın transfer ihtiyacı ise en az 3 adet olarak belirlenmiş. forvet kesinlikle alınmalı diyenler % 71. podolski ideal forvet olsun diyenler ise % 29'da kalmış. orta alan içinse hamit'e güvenen çok az bir kesim var. % 3'lük bir kesim hamit'in bulunduğu 2'li kombinasyonları seçerken selçuk'a duyulan güven orta karar. % 40'lık bir kesim selçuk'un olduğu kombinasyonları tercih etmiş. % 58 ki fevkalade yüksek bir oran, hem 6 numaraya hem de 8 numaraya takviye şart demiş.

    seviyorum bu galatasaray taraftarının "aklın yolu bir"dir anlayışını. bende çoğunluk gibi düşünüyorum. 2 merkez -ki biri ön libero- orta saha ve bir forvet takviyesi ile çok rahat şampiyonluğa oynarız. oluruz diyemiyorum zira belirlenen 11'de yerli tayfasından bir tane bile yok. onlar kenarda rahat durur hocanın işine karışmazlarsa, ayağını kaydırmazlarsa, kendilerinden olanları zorla 11'e sokturmazlarsa çok rahat şampiyon da oluruz.

    yalnız bir ayrıntı dikkatimi çekti. dikkat ettiyseniz podolski ideal 11'de görünmüyor. bir kesimimiz kanatta başka bir kesimimiz forvette tercih etti. temel sebep bu. sinan - bruma ikilisi kanatta oynasın diyenler % 59 oranında, podolski forvet oynasın diyenler ise % 29. garip bir durum gerçekten. çelişki mi tutarlılık mı bilemedim.

    bu arada aşağıda da ideal 11 dışında kalanlardan kurulu bir 11 var. bana fena halde birini hatırlatan bir 11. size de ilk bakışta aynı kişiyi hatırlatacağına adım gibi eminim;

    http://galatasaray11.com/i/14969.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın