• 4343
    madde 85: yönetim kurulu, kulüp başkanı ve tüzük'ün 59. maddesinde belirlenen koşullara sahip 10 (on) üyeden oluşur. yedek üye sayısı 5 (beş)'tir.

    madde 93: yönetim kurulu üyeliklerinin boşalması durumunda yedek üyelerden en çok oy alan üye göreve çağırılır. başkan dışında yönetim kurulu üyeliklerinin boşalması ve yönetim kurulunun yedek üyelerin katılımı ile de toplantı çoğunluğunun sağlanamaması halinde yönetim kurulu ve başkan düşmüş sayılır. bir ay içinde tüzük hükümlerine uygun olarak yeni seçim yapılır. yeni başkan ve yönetim kurulu seçilinceye kadar düşmüş sayılan başkan ve yönetim kurulu görevine devam eder.

    madde 89: genel kuruldan yetki alınmış olması koşulu ile kulübü yükümlülük altına sokacak kararların en az 7 (yedi) üyenin olumlu oyu ile alınması zorunludur.

    tüzükte yönetim kurulu ile ilgili bunları söylüyor.
    10 asil 5 de yedek üyeden oluştuğuna ve düşmesi için toplantı çoğunluğunu kaybetme şartı olduğuna göre nitelikli oy sayısı toplantı çoğunluğudur diye düşünüyorum.
    tüzüğü çok detaylı incelemedim bu bakımdan ama görebildiğim kadarıyla yönetim kurulu kısmında bu maddeler mevcut konu ile alakalı.
    4 üye istifa ettiyse 7 rakamına ulaşılamaması için 5 üye daha istifa etmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın