• 99
    dünyada ekonomik olarak bir tez vardır. yeraltı kaynakları petrol, doğalgaz, madenler vb. yönünden zengin ülkelerin halkları hep fakir, gelir adaletsizliği yüksek, demokrasileri geri ve savaşlarla iç içe olmuşlardır. buna orta doğu ülkelerini örnek gösterebiliriz. diğer taraftan ise elverişsiz iklim ve koşullardaki ülkeler ise refahın, eşitliğin sembolü yaşanmak istenen yerler olarak gösterilmektedir. bunlara örnek olarak avrupa özellikle kuzey avrupa ülkelerini verebiliriz. derler ki doğal zenginlikler bu ülkeler için bir lanettir, yöneticileri faydalanmak ve faydalandırmak için çalışırlar, o kaynaklara sahip olamayanlar sudan sebeplerle savaş ilan ederek üstüne konmak isterler.

    galatasaray'ın taşınmazlarından (ali sami yen, florya, riva) kaynaklanan zenginliklerimiz de bizim lanetimizdi, kurumu yönetenler kulübün kaynaklarını o oranda çar çur ettiler yapılmaması gereken borçları yaptılar, devleti yönetenler bu varlıkları elimizden almak yandaşlarına peşkeş çekmek için bizim arazileri kullanma izinlerimizi vermediler, vergi borçlarıyla tehdit ettiler, medyadaki uzantılarıyla tartışmalar çıkardılar, devlet kurumlarıyla sermaye arttırımı yapıp kulübün düzlüğe çıkmasını engellediler.

    ve bekledikleri gün geldi. borca batık, formasına göğüs reklamı bile bulamayan, tarihinin en çapsız yönetimlerinden birine sahip galatasaray varlıklarını "devlet güvencesiyle" değerlendirme kararı aldı. elimizden 1 milyonluk ali sami yen arazisini alıp üstüne yaptığı stadda mal sahibi bile değil kiracı yaptıkları galatasaray'a güvence vermişler. bu varlıklar elimizden gider, biz borcumuzla baş başa kalırız. belki o zaman üzerimizdeki lanet kalkar galatasaray'ı halka açmak zorunda kalırlar. galatasaray gerçek sahibiyle küllerinden yeniden doğar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın