• 95
    euro 2016'nın gizli favorilerinden görülüyorlardı turnuva öncesi. tekrardan dönüp 23 kişilik kadrolarına baktım. 459 milyon piyasa değeri gözüküyor ama belçikalıların bir çoğunun premier ligde oynadığı ve premier ligde futbolcuların ortalama değerinin 2 katı bonservisleri olduğu düşünülürse bu değeri çok önemsememek lazım. küçük bir ülke için harika sayılabilecek bir jenerasyonları var fakat en üst seviyede eden hazard dışında oyuncuları yok. tibo kurtua dışında bu kategoriye aday başka oyuncuları da yok. italya maçı ile birlikte bakarsak:

    kurtua ve mignolet iyi bir kaleci ikilisi. hatta kurtua turnuvanın yıldız adaylarından.

    alderweireld, vermealen ve vertongen ortalamanın üstünde bir üçlü stoper hattı. denayer iyi bir yedek olabilir. cimon sağ bekte yeterli. sol bek yedeklerini bilmiyorum.

    axel witsel iyi bir oyuncu. naingolan roma'da oldukça iyiydi ama italya maçında yuhalandı çıkarken. fellaini ah fellaini haydi hamle oyuncusu olarak aldın kadroya on birde ne işi var. duran toptan gol atmak istiyosan başka bir takım düzeni kullanmalısın geride daha sağlam durmalısın. fellaini'nin bu seviyede on birde işi yok. belki premier ligde azman stoperleri duran toplarda durdurmak için kullanılması mantıklı ama burası başka bir arena doğrular başka. de bruyne ilk maçta hayal kırıklığından da öte berbat oynadı. yerine ciddi biçimde mertens düşünülmeli. çok daha hareketli ve iş bitirebilir gözüktü. hazard biraz daha serbest rolde daha doğaçlama oynamalı, yoksa sıkışıp kalıyor köşede. moussa dembele kesinlikle on bir başlamalı.

    lukaku premier ligde ayıboğan stoperler arasında bir yıldız olabilir ama kıtada başka bir top oynanıyor. hala ilk tercih ama turnuvada fark yaratacak oyuncu gibi gözükmedi italyan defansı arasında. origi çok savruk benteke ise kötü sezon geçirdi. bu aşamada hücum oyuncuları arasında çok fazla alternatif yok.

    berbat bir antrenörleri var. bu kadro elbette bir yarı final hedeflemeli ancak takım iyi hazırlanmamış italya maçında bu çıktı ortaya. insan bu kadro conte'nin elinde olsa nasıl bir takım izlerdik acaba diye düşünmeden edemiyor.

    grubun son 2 maçına bazı farklı hamlelerle çıkmaları gerektiğini düşünüyorum.

    --------------------------------kurtua------------------------------

    cimon------alderweireld/vertonghen/vermealen------sol bek?

    ----------------witsel----------------dembele---------------------

    mertens-------------------------hazard-----------------carrasco

    ------------------------------lukaku--------------------------------
App Store'dan indirin Google Play'den alın