• 21
    başkasına da oluyor mu bilmiyorum ama ben her hafta bu sözlüğün siyasi meselelere karışmasına anlam veremiyorum. işin kötüsü, can sıkıcı bir noktaya geldi durum. tuhaftır bu siyasi entrylerin çoğu da cumartesiyi pazara bağlayan gecede giriliyor.

    moderasyonun bu durum özelindeki tutumunu çok iyi biliyorum ve anlıyorum ancak şu da bir gerçek ki bir şeylerin değişmesi gerektiği gözüküyor. benim kişisel fikrim şudur: en ufak şekilde ( ucundan da kıyısından da olsa) siyasete giren entryler silinmeli diye düşünüyorum. veyahut silinmesin ancak yaptırım uygulansın. özür dileyerek söylüyorum ama ben her allah'ın günü burada tayyip falan okumak istemiyorum. hayır zaten siyaset konuşmak isteyen gider çeşitli platformlarda yapar tartışmasını, söyler fikrini. buradaki çoğu yazarımız ki ben de dahil olmak üzere ülkenin mevcut siyasi konumundan sıkıldığımız ve bunaldığımız için gs sözlüğe yöneliyoruz.

    dünyada bir anayasa yoktur ki sınırlayıcı olmasın. en özgür anayasalar ingiltere ve kanada'da ( birkaç orta avrupa devletinde de var.) bulunuyor. ama yine de onlarda da yasaklar mevcut. ve şu da unutulmasın: bazen özgürlüğü yasak koyarak elde edersin. örnek vereyim: bisiklet yollarına başka motorlu araç sokulamaz mesela. yasaktır. ancak bu yasak koyulmasa o yola bin bir çeşit araç sokulup bisikletlilerin hakkı gasp edilecekti. yasak ile bisiklet sürme özgürlüğü gelmiş oldu.

    ben de diyorum ki siyasi anlamda bir düşük çaplı yasak koyalım. koyalım ki insanlar tartışmasın, insanlar hakaret işitmesin.

    bazı yazarlarımız ne yazık ki olay çıksa da siyasete girsem diye an kolluyorlar. ardından da yazdıklarıyla ateşi körüklüyorlar. yapmayalım arkadaşlar. bırakın rte midir nedir, her ne halt yapıyorsa yapsın. onların saygısı yok mu? olmasın... ama biz saygı gösterelim ki büyüklüğümüz olsun. yoksa hep aynı terane. hep mağdur edebiyatı. geçenlerde de dedim, kaç tane dava var bu konuda. halk tv çalışanlarının türbanlılara ettiği küfürler dolayısıyla. haklıyken haksız konumuna düşülüyor. inşallah anlatabiliyorumdur demek istediklerimi. azıcık saygı gösterelim. bu ülkede dindarı da vardır ateisti de hristiyanı da müslümanı da.

    mesele saygı değil mi? yoksa hangi muhafazakara laf söylenir saygı olsa? ya da hangi muhalife hakaret edilir saygı olsa? tüm olay şunu diyebilmektedir: ''ben siyahım ama beyaza da saygım var.''

    saygılarla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın