• 147
    alpaslan'ın yası vardı bugün. maç başı ali sami yen civarında hüzün vardı. bir büyük maç havası yoktu. biz maçın nasıl olacağını az çok seyirciden anlayabilen tecrübeli taraftarlar olarak kuşkuya düşmüştük bile. ancak bu moralsizliği alpaslan'ın ölüm yıldönümünün hüznüne bağladık. takıma güvenimiz tamdı.

    her zamanki gibi ali sami yen tıklım tıklımdı. yeni açığın boş olduğuna kafanızı takmayın. hangi akla hizmet ise, alt tarafı loca yapmışlar, dolayısıyla yılların en kötü tribünü imajını kolay kolay değiştiremez. yanlız ali sami yen'in misafir tribünü her zamanki gibi değildi. bir büyük seyirci vardı kale arkasında. büyük takıma yakışan bir seyirciydi es es taraftarı. keşke takımları da kendileri kadar büyük olsaydı.
    takım sahaya 10 numara alpaslan formalarıyla ısınmaya çıktı. sevgi karşılıklıydı. tribünlere alpaslan kareorafisi hakimdi.

    hakem cüneyt çakır en güvendiğim hakemdir. o yüzden rahattım, ne yaptıysa kefilimdir. zaten yazılarımda hakemden söz etmem kolay kolay. maçta da hakemlik olay varmıydı yokmuydu bilmiyorum.

    stoper laneti geçen yıldan devam ediyor. nöbetçi stoper sakatlanınca kurgu bozulmuş. en sağlam bölgemiz olan sol bekteki hakan balta stopere geçince yerine nedendir bilemediğim uğur oynadı. caner sol bek olarak transfer edildiğine göre eğer bu durumda oynayamıyorsa demek oynayamayacak. biz geçen haftaki oyununa zayıf vermiştik. dersten geçeceğe benzemiyor.

    eskişehirspor'u büyük taraftarıyla büyük takım sananlar yanıldılar. büyük eskişehispor'un unutulmaz futbolcuları, kamuran, fethi, ender, ismail, burhanlar dururken vizyonu olmayan rıza'nın ne işi olduğunu sorguluyor insan porsuk çayı civarında.

    takımın sağ tarafında kara şimşek ilk yarı muhteşem bir çalımın ardından topu manda yiyicisi'ne aktardığında ameliyat başlamıştı. ikinciyi bulmamız lazımdı. küçük hoca akıllardan çıkmamalıydı. kısmete bir gol bulduktan sonra iki forveti oyundan aynı anda çıkardı. gol olan pozisyonda hakan balta kıçını döndü, emre aşık olsa kafasını uzatacağı pozisyondan korktu. topda bizi cezalandırdı. işte o andan sonra rıza çıktı ortaya. son forvetinide çıkartıp rahatladı. %65 den aşağı değildi topla oynama galatasaray lehine. hafta arasında rıza galatasaray'ı yeneceğiz demişti. puan alacağız dese tamam, gol atamayız ama yemeyeceğiz. oyun şekli de bu görüşe uygundu. ancak ey rıza kaptan, gol atmadan, hücum etmeden nasıl yeneceksin. atağı yok, pozisyonu yok, sıçan gibi oynamış ve puan almış. başın göğe ermiştir 1 puan için.

    küçük düşünce puanda alsa fark etmiyor bizim için. galatasaray puan kaybedecek bir oyun oynamadı. sülükler kına yakacaklar. şimdi zevkle irinlerini kusacaklar.

    surinamlı'ya söyleyecek bir lafımız var ise şunlar olabilir. 2 metre kaleciye karşı ısrarla orta yaptırdı. servet'in uzun top çıkartmasına göz yumdu. koskoca brezilya milli takımı bankosunu oyuna bile sokmadı. maç doldur boşalta gitmiş, her an serbest vuruş kazanılıyor elano düşünülmüyor. aydın'a koşma diye talimat mı vermiş? haddimize düşmez vardır bildikleri diyeceğiz, puan kaybı nazar boncuğu olsun.

    maç sonu taraftarımızın eskişehir taraftarına ettiği küfüre üzüldüm. maçın başında alpaslan için beraber tezahürat yapmıştık oysa.

    kötü oynayan fener'in gerisinde kaldık. kimse üzülmesin iyi oynuyoruz, oyun elbet sıralamadaki yerimizi tayin edecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın