resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 10803
    türkiye'de yaşayan herkes gibi sözlükteki yazarlar da bir olay olduğunda hemen taraf olmaya meyilli. fatih terim ünal aysal kavgasından bu yana geçen süreçte öyle bir algı oluştu ki bir yazar fatih terimi savunuyorsa terimci ve aysal düşmanı, aysal'ı savunuyorsa aysalcı ve terim düşmanı ilan ediliyor. bu süreçte birkaç yazar gri olabilmek hakkında güzel yazılar yazdılar. neden taraf olmak zorundayız ki? fatih terim ve ünal aysal kavgası galatasaray'a zarar veren bir kavgaydı. ikisinin de hataları vardı. halbuki ikisi de biraz ılımlı davransaydı kulüp şu anki durumdan fersah fersah daha iyi bir durumda olacaktı. kişileri galatasaray'dan üstün tutmayan hiçkimse bu kavgada taraf olmamalı bana göre. çünkü bu kavgadan gördüğümüz zarar türk futbolunun dönüm noktalarından biridir. aslında bu kavgada sadece terim ve aysal suçlu değildir. taraftar olarak aysal-terim birlikteliğini sinsice bozmaya çalışan medyanın oyununa gelen bizler de en az onlar kadar suçluyuz. ne yazık ki bu kutuplaşmanın kulübe hala zarar verdiğini iki senedir farkedemedik.

    bunları yazıyorum ki birileri gelip de terimci ya da aysalcı ilan etmesin beni. ikisine de kızgın olsam da ikisinin de tekrar dönmesini isterim. zira son 10 yıldaki başkan ve teknik direktörleri bu iki isimle karşılaştırdığımızda arada uçurum var. ha eskisi kadar sever miyim orası ayrı konu.

    gelelim uzun mevzusuna. fransız'ın anlattığı siyasi baskıdan tekrar bahsetmeye gerek yok. sabah akşam atv, kanal 7 izlemiyorsanız ülkenin siyasi olarak ne durumda olduğunu az çok biliyorsunuzdur. bu bağlamda fatih terim'e direnseydin, gitmeseydin milli takıma demek yanlış. adamla ters düşen herkesin durumu ortada. bir de öyle bir durumda bedel ödeyen yalnızca fatih terim olmazdı, arada biz de kaynardık. malum şahsın fenerbahçe fanatiği olduğunu unutmayalım.

    bütün bunlara rağmen fatih terim bu konuda suçsuz demek de yanlış. yani hocanın milli takıma istemeyerek gitmesi gibi bir durum sözkonusu değil. yaşı yeten herkes hocanın siyasetle olan ilişkisine aşinadır zaten. yalnızca hocaya milli takım için galatasaray'ı bıraktı eleştirilerine katılmıyorum. her fırsatta ayrılmayacağını dile getirip, kovularak gittiğini hepimiz unutuyoruz.

    entry'nin içinde de belirttiğim gibi dönmesini isterim. ancak bizden gördüğü saygıyı ve sevgiyi tekrar kazanması biraz zor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın