• 14380
    allah uzun ömur versin babam 60 yasinda. belki 40-50 senedir de galatasaray'i takip eder, istanbul'da universite okudugu dönemlerde hicbir macini kacirmamis ve firsat buldugunda da hala mac kacirmayan ve cilginlar gibi mac seyreden bir adamdir. abdurrahim albayrak gibidir yaninda oturamazsin. yastiklari isirir, koltuk kenarlarini avcunun icinde eskitir, elleri terler. galatasaray'i benim diyen adamdan daha iyi tanir su haliyle. devre arasi kamplarda antalya'ya gider takim nasil calisiyor diye bakar, öyle hasta bir galatasaraylidir.

    babamin iki cesit futbolcu tipi tanimlamasi vardir. birine cikolata der digerine kemik. biraz daha acarsak eger,

    cikolata futbolcu mesela burak'tir. sneijder'dir, bilal'dir, donk'tur, jose rodriguez'dir, lincoln'dur. cikolatadan kasti topa girmeye korkan, faullerden kacan, sakatlanmamayi mac kazanmanin onune koyan futbolcu tipidir. kesinlikle kotu bir anlami yoktur ve takimda olmasi gerekir.

    kemik tabirini de melo, drogba, hayvandao veya lugano gibi futbolculara söyler. aslinda öyle iri fizikli bir futbolcu olmasina gerek yok, topa sert girmesi de yetiyor. mesela ergun pempe kemiktir. okan buruk kemiktir. bulent korkmaz kemiktir. keza kemik oyuncuyu mucadeleden kacmayan ve savasan futbolculara kullanir babam.

    bu sezon galatasaray'daki dususu kemik futbolcu eksikligine bagliyor. bunun da en buyuk sebebinin melo'nun gidisi oldugunu söyluyor. "takimda kemik yok ki oglum, hepsi cikolata" der. ben anlarim ne demek istedigini. galatasaray asiri yumusak bir takim oldu bu sene. rakibi korkutan, ezen, goruntusuyle "ben sert girerim, ayagini kirar eline veririm" diyen futbolcumuz yok. sampiyonluklarimizi inceledigimde 3 bölgede 1'er kemik futbolcumuzun olmasi yetiyor. bir defans, bir orta saha, bir de forvet'e kemik oyuncu koydugun zaman turkiye'de rahat sampiyon oluyorsun.

    butun takim cikolatalardan olusuyor bu sene. takimin basina da kiz gibi yumruk sikan bir ayagi cukurda denizli gelince hepten perisan oldu takim.

    mesala mancini döneminde arena'daki fener macinda rakibi resmen döve döve yenmisti galatasaray. terim döneminde hem rakibi dövuyorduk, hem sahasina hapsediyorduk hem de eze eze kazaniyorduk. bu sezon ligde bu kadar geri dusmemizin sebebi bu. cikolataspor olmamiz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın