• 14287
    mayıs ayında olağanüstü kongereye gidecek olan takım.
    ama bu iş bilmez, beceriksizler ordusunun yerine kim veya kimler gelir orası meçhul.
    ama bir kongre olması şart oğlu şart. en azından kongre süreci boyunca kulübün içinde bulunduğu bu dar boğazdan çıkış yolları aramak için aklı başında insanların bir araya gelmesi şart.
    ama gelecek olanların en başta ciddi bir planı, projesi ve kredibiletisi olması lazım. onun bunun adamı olarak değil galatasaray'a hizmet etmek ve artık yıllardan beri süregelen yanlışlardan, hatalardan, hatta ihanetlerden ders alacak yıpranmamış, hevesli ve iş bilen insanların olması gerekiyor. şu an içinde bulunduğumuz durum gerçekten çok kötü.
    uefa'dan ceza gelecek, takım önemli oyuncularını kaybedecek, hali hazırda yetersiz ve niteliksiz kadro tamamen dağılacak. takımın başında asla bir hedefi falan olmayan ve 1-2 ay içinde görevi bırakması kesin olan denizli var. en önemlisi taraftar küskün, heyecanını yitirmiş durumda. para yok, kaynak yok...

    2010-2011 sezonu bundan belki daha boktandı. kadro rezaletti, bir ara küme düşme potasına gelmiştik, adnan biraderler sıçıp sıvamıştı. ama işte yepyeni bir kongre, başka, fatih terim ve sıfırdan kurulan kadro (o zaman para da vardı kaynak da) ama 2 yılda o enerjiyi yedik bitirdik. kayıkçı kavgası; önce albayrak ve dürüst'ün dışlanması sonra ft-aysal kavgası derken 2 yıl içinde sıfırı resmen tükettik.

    yepyeni bir başlangıca ihtiyacımız var. yeni, genç, hırslı, iş bilen, projeleri ve planları olan bir yönetim kurulu, onların belirleyeceği futbol aklına sahip yönetici/sportif direktör, mümkünse yabancı, genç ve bizle büyümek isteyen bir hoca ve akılcı şekilde kurulacak rasyonel bir takım pekala yapılabilir. doğru adımla ve hamleler bir bir atılırsa taraftar da yeniden takımla barışacaktır. hepimiz, hem yönetim katını hem de takım içini sarıp sarmalayan bu hizipten çok bunaldık. bıktık usandık.

    camia içindeki hizip, hesapçılık, menfaat ilişkileri, yönetim kurullarındaki çekememezlikler, kibir, takım içindeki özellikle yerli oyuncuların kurduğu grupçu/hizipçi düzen vs... bizi çok yordu. kulüp kaynaklarının bu denli çarçur edilmesi, akıl dışı transfer hamleleri, yanlış teknik adam tercihleri çok kızdırdı, küstürdü.

    yeni bir başlangıca ihtiyaç var. ama bu sefer herşeyi olması gerektiği gibi doğru şekilde yapmalıyız. kısa vadeli ama geçici başarılar yerine uzun vadeli ama adım adım gelen kalıcı başarılar hedeflemeliyiz. atletico, dortmund, arsenal, porto olmak çok zor değil. 3-4 yıllık iyi bir planlama ile rahatlıkla olunabilir.

    külübün kaynakları, potansiyeli, paraya çevirelebilecek durağan varlıkları sadece akıllıca değerlendirilmeyi bekliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın