• 95
    ffp filan siktir edelim.

    http://cdn1.galatasaray.org/..._Raporu_31052015.pdf

    besyuz kusur milyon lira kisa vadeli borcumuz var. ikiyuz kusur milyon lira gibi de donen varligimiz var. likidite rasyomuz 0.5. bu ne demek, kisa vadeli borclarimizi odemek icin yine borc almamiz gerekecek demek. cunku borcumuzu odeyecek paramiz yok. bu bir.

    ozkaynak toplamimiz negatif yuz milyon lira, yani bu miktarin icinde bizim hisseler de var ve bu demek oluyor ki efsane zarar ediyoruz. bu iki.

    besyuz kusur milyon lira da duran varligimiz var. gaap'a gore duran varlik hesaplanirken ilk satin alindigi bedel uzerinden hesaplaniyor. yani bu besyuz milyon lira riva'nin, florya'nin, ada'nin bugunku bedelleri degil, elimizdeki duran varlik degeri bunun cok cok cok ustunde. bu da uc.

    simdi bu sporunu falanini filanini gectim, sadece bir isletme gozuyle baktigimizda su muhasebe hesabiyla yapilmasi gereken tek bir sey var, duran varliklari sat, kisa vade borclarini ode. artan parayla da yatirim yap. kor gozune parmak aha onumuzde alenen tablolar ortada.

    elimizde resmen para var ve biz fakirligi seciyoruz. bu galatasaray lisesi tayfasinin bize verdigi zarari betimleyecek sozcuk dilbilgimize henuz girmemistir.

    bunu su sekilde dusunun, sizin bogazda yalilariniz var, son derece luks arabalariniz hanlariniz katlariniz yatlariniz var. bir gun bir bankaya borcunuz oldugunu ogreniyorsunuz ancak bu borcu odemeye yetecek miktarda likit kaynaginiz, yani paraniz olmadigini goruyosunuz. ama elinizdeki mala mulke baktiginizda bu borc sizin icin cok da onemli bir miktar degil. bu durumda ne yaparsiniz? bu mal mulkun bir kismini satip borcunuzu odersiniz degil mi? hayir siz ne yapiyorsunuz, borcu odemek yerine haciz edilmeyi, evdeki tvyi koltuk takimini icraya kaptirmayi tercih ediyorsunuz.

    su anda bizim yaptigimiz mantiksizligin da yukaridakinden hicbir farki yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın