• 14006
    savunma problemlerinin çözümü sadece bir defansif orta saha, sağ bek almak olmayan takımdır. takımın çok pozisyon vermesindeki temel nedenlerden biri topun arkasına geçen oyuncu sayımızdaki sıkıntı. iki kanat forvet ile 4-2-3-1 oynayan bir takım olarak, özellikle topu kaptırdıktan sonraki kısımda geri dönüşlerimiz çok sıkıntılı olduğundan rakipler direkt bir şekilde kalemize çok adamla gelerek pozisyonlara girebiliyorlar.

    az pozisyon veren ve az gol yiyen takımlar topun arkasındayken genellikle kanat oyuncusu ile bek oyuncusunun birbirinin kademesine girdiği, yardımlaştığı; merkezde de oyuncularının pozisyon alarak pas kanallarını kapattığı organize takımlardır. ancak bizde çizgi savunmasını, adam kovalamayı hiç sevmeyen yasin ve podolski kanatlarda oynadığından sorunlar yaşıyoruz. normalde çok koşmasını beklemeyeceğiniz wesley sneijder bu sezon her maçta çok koşup, adam kovalıyor çünkü melo'nun da olmadığı bir takımda, tembel çizgi oyuncularıyla birlikte rakipten topu kapmamız ekstra zor. hatta sneijder bu kadar koştuğu için gereksiz yorulup hücum aksiyonlarında bazen kendisi gibi davranamıyor.

    şuanda yasin öztekin'in iyisini bulmak belki hücumda bize bir kalite artışı sağlar ancak bu kanat forvet oyuncuları doğaları gereği topsuz oyunda tembeller. podolski zaten patır patır atıyor golleri. bize gerekirse skorerliği düşük ancak çizgi savunması bilen, kondisyonlu bir oyuncu gerek ki aslında böyle bir oyuncumuz var: (bkz: kevin grosskreutz) eğer kevin ikna edilirse bizim adımıza çok büyük bir kazanç olacak. öyle böyle değil hem de.
App Store'dan indirin Google Play'den alın