• 66
    galatasaray'in kazanmasi gereken mac. gorulmesi gereken ise galatasaray kazansa dahi gruptan cikma ihtimali cok dusuk. zira galatasaray astana'ya karsi kazanmis olsa dahi su an 6-6-6-0'lik tabloda uc takim arasinda en dezavantajlisi olacakti- zira rakipleriyle ustuste iki deplasman maci oynayacak. ustelik son maca gelindiginde cok cok buyuk ihtimalle rakiplerden biri grubu garantilemis olacak, digeri de muhtemelen ortaya cikan bu formalite macindan istedigi skoru koparabilecek. ustelik eger geri dusen takim atletico olursa, 2-0'lik bir ikili averaj dezavantaji sozkonusu.

    galatasaray'in gruptan cikma umudunun olmasi icin son 3 macta olasi senaryolar:

    1) galatasaray 9 puan alirsa 13 puanla, 7 puan alirsa 11 puanla gruptan kesinlikle cikiyor.

    2) galatasaray'in 6 puan alirsa 10 puanla grubu tamamlayacak.
    a- galatasaray'in astana disinda yendigi takim benfica'ysa, ve benfica astana ve atletico maclarindan 6 puan alamazsa galatasaray gruptan cikiyor.
    b- galatasaray'in astana disinda yendigi takim atletico'ysa iki alternatif var. birincisi atletico'yu 3 farkla yenip ikili averaji alacagiz, ve atletico benfica-astana maclarinda maksimum 4 puan alacak, gs gruptan cikacak. ikincisi galatasaray atletico'yu 1-0, 2-1 gibi skorla yenecek, ancak atletiko benfica ve astana maclarindan maksimum 3 puan cikarabilecek.

    3) galatasaray 5 puan alirsa 9 puanla grubu tamamlayacak. gruptan cikabilmek icin,
    a- birinci ihtimal atletico'nun benfica+astana maclarinda maksimum 1 puan almasi.
    b- ikinci ihtimal benfica'nin astana+atletico maclarinda maksimum 2 puan almasi.

    4) galatasaray 4 puan alirsa 8 puanla grubu tamamlayacak.
    a- berabere kaldigimiz takim atletiko'ysa, astana+benfica'ya kaybetmesi gerekli.
    b- berabere kaldigimiz takim benfica'ysa astana+atletico maclarindan maksimum 1 puan almasi gerekli.

    matematigini yapmadim ancak bence astana'yi yenmis olsak dahi gruptan cikma ihtimalimiz %30 civarindaydi. su an ise %10'luk bir sansi kovaliyoruz. tek umudumuz da astana ve kazakistan'daki kar, zemin, anti-futbol ortami...

    ***

    galatasaray icin bu senaryolar arasinda bana tek mumkun gorunen 2a. yani yarin benfica'yi, son mac da astana'yi yenerek 10 puan yapmamiz, ve benfica'nin bir puan kaybi daha yapmasini beklememiz. bu puan kaybi icin de once muthis bilenmis bir benfica'ya karsi astana, sonra da gruptan cikmayi garantileyerek son macina cikacak bir atletiko madrid'e muhtaciz malesef. (kucuk bir kisisel gorus, bence galatasaray benfica-astana'yi yenip 10 puanla tamamlasa dahi gruptan cikma ihtimali %50'nin altinda...) geriye kalan butun senaryolar icin zaten 1 degil en az 2 mucize gerceklesmesi gerekli...

    bu yuzden bu mac galatasaray'in mutlaka kazanmasi gereken bir mac. arena'da kesinlikle yenilmeyi beklemiyorlardi, ve maglubiyetten ciddi anlamda gocundular. sezon basindan beri sallanarak gidiyorlar, ve galatasaray tam bir hedef mac, zira kabul etmek gerekir ki iyi gunlerinde cok da zorlanmadan yenebilecekleri, dislerine uygun bir takim olarak gorunuyoruz. bu maci kazanirlarsa hem sampiyonlar ligi yuku azalacak zira kalan maclar formalite olacak, astana deplasmanine yedeklerle gidebilecekler, lige odaklanabilecekler, baski azalacak, vesaire... benfica icin bir mactan cok daha fazlasi.

    ***

    benim icin bu macta onemli olan skor degil. galatasaray yener, yenilir, ayri konu. tek istedigim galatasaray'in ve oyuncularin herseyini sahaya koymasi, o seviyede mucadele edebilecegini gostermesi. ondan sonra yenmisiz, yenilmisiz, berabere kalmisiz onemli degil.

    basarilar aslanlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın