• 13508
    herkesin dusuncesi melo'nun yerinde kalan boslugun galatasaray'in savunma problemlerine yol actigi yolunda. halbuki asil mesele bu degil.

    galatasaray'in en onemli problemi hucumda top tutabilmek, rakip sahaya yerlesebilmek, oyunu kontrol edebilmek, atak olgunlastirabilmek... bu yuzden sneijder maksimumunda degil, selcuk adam kovalamaktan top oynayamiyor, savunma surekli aksiyor.

    sneijder, selcuk, bilal, jose, hakan balta gibi isimler top oynamaya cok uygun oyuncular. problem ileri uclunun bunun tam zitti olmasi- yasin, podolski, burak uclusu hep sonuca gitmeye calisan, oyunu akilli ve kontrollu oynamayi bilmeyen isimler. surekli golu dusunmeleri ve haliyle cok fazla top kaybi yapmalari galatasaray'in en buyuk problemi. bu yuzden galatasaray bir sekilde golu hep buluyor, ancak hic bir macta oyunu kontrol edemiyor. umut/burak'a olusan tepki de bu yuzden, cunku bu isi santrfor'un yapmasi bekleniyor. ancak mesele bir oyuncu degil, podolski, yasin, burak, umut, olcan, sinan hucumcu hattinin tumunun bu tur oyuncular olmasi...

    takim transfer yapacak durumda olmadigindan iceriden cozumler araniyor. cogu kisinin beklentisi grosskreutz'un sag kanada yerlesmesi ve orada takima savunma katkisi ve sertlik saglamasi. ben acikcasi grosskreutz'un bu katkiyi saglamasina ragmen galatasaray'in temel sorununu cozebilecegini sanmiyorum, zira oyuncunun asil ozelligi guvenilir bir pas istasyonu olmasi degil. galatasaray bu sebeple gectigimiz yil gokhan tore dururken olcan adin'i tercih ederek tarihi transfer hatalarindan birini yapti. bugun gokhan tek basina besiktas'in guvenilir pas istasyonu. biraz da sertlikle beraber besiktas vasat bir ortasahaya ragmen ileride ba veya gomez gibi tamamen skor odakli oyuncularla oynayabiliyor.

    benim beklentim galatasaray'in devre arasinda bir sag kanat transferi yapmasi yonunde. bu isim keita gibi, tore gibi bir isim olmali. yani top ayagina yapisan, oyunu rakip sahaya yerlestiren, iki yone calim atabilen, sertlikten kolay yilmayan turden bir isim. grosskreutz boyle bir oyuncunun arkasinda oynarsa galatasaray kulvari da rahatca kullanabilir. o vakit bence bilal-selcuk-jose'den cikacak ortasaha kombinasyonlari ciddi avantaja dahi donusebilir, zira selcuk'un rakip yarisahaya rahatca yaklasabildiginde ne kadar daha etkili oldugunu biliyor ve goruyoruz. sonucta sabri sag bek yedegi olur, denayer'den stoperde yararlanilabilir, yasin oyun karakterine uygun olarak super yedek pozisyonuna alinir ve oyuncular yeteneklerine uygun gorevlere ve bolgelere donmus olur.

    uzun vadede ise 3 transfer gerekli.
    1. yukarida acikladigim sag acik.
    2. en ucta pis isleri yapabilecek, kuvvetli bir santrfor. bu tur oyuncular gercekten cok pahali olmak zorunda degil, makul fiyata gayet kaliteli oyuncular var. elmander, fernandao, webo, nobre gibi isimler makul ucretlere cok ciddi is yapti turkiye'de.
    3. orta saha merkezinde hamalligi yapacak, gosterissiz bir isim. bu oyuncunun da ciddi maliyetli olmasina gerek yok, misal fabien ernst.

    galatasaray bu 3 oyuncuyu dogru secerse cok ciddi bir cikis yakalayacaktir. ve bu 3 oyuncu icin 5 milyon euro maliyetin uzerine cikmaya gercekten gerek yok. hatta cikilmamasi daha iyi.

    haydi hayirlisi...
App Store'dan indirin Google Play'den alın