• 13485
    kadro yapısının bu kadar kötü olmasının sebebi % 100 hamzasson olan futbol takımımız.

    bunu ben dahil bir çok yazar arkadaşımız defalarca yazdı. geçen sezon şampiyon olduk fakat takımın aksayan bölgeleri kabak gibi ortadaydı. hamza efendi takımın başına 1 aralık 2014 tarihinde geldi. ilk yarıyı saymazsak koca bir 6 ay takımın başında görev yaptı ve bu alarm veren bölgelerle alakalı nasıl önlemler alması gerektiğine dair önünde yeteri kadar zaman vardı.

    yapacağı şey aslına bakarsanız çok basitti.

    eksik bölgeler hangileriydi? sırayla sayarsak;

    1- ortalama bir yedek kaleci

    2- iyi bir sağ bek

    3- iyi bir stoper

    4- iyi bir defansif orta saha (nedeni gayet basit çünkü felipe melo'nun gideceği ya da gitmek isteyeceği transfer sezonu başından değil, daha geçen sezon ortasından belliydi zaten.)

    5- iyi bir sağ/açık (tercihen solak)

    6- iyi bir forvet (aslına bakarsanız mevcut durumu dikkate alırsak ortalamanın bir tık üstü bir forvet yeterliydi.)

    görüldüğü üzere, yedek kaleciyi saymazsak takımın tam tamına 5 bölgesine rekabet arttırıcı değil direkt olarak ilk onbir oynayacak kapasitede 5 oyuncu transferi şart şartoğlu'ydu.

    hal böyleyken kulübün mali durumunun kötü olduğunu ama aynı zamanda da işini bilen bir teknik adamın şunları yapması gerekirdi;

    1- iyi bir scout ekibi kurmak, mevcut scout ekibi yeterli değilse de bir an önce yönetime daha iyi bir scout ekibi kurulması yönünde talepte bulunmak.

    2- scout ekibine geniş çaplı bir araştırma yapması yönünde talimat verip, scout ekibinin sunduğu oyuncularla alakalı geceli gündüzlü çalışmak. (işi ne amk, yıllık 2milyon doları bana verseler direkt kendim gider yerinde araştırma yaparım.)

    3- elemeler sonucunda yetenek / maliyet oranı yüksek oyuncularla alakalı yönetime raporunu sunmak.

    4- scout ekibinin bulduğu oyuncular dışında, sene sonu sözleşmesi bitecek ya da kulüplerinin kiralamayı düşündüğü jason denayer gibi genç ve potansiyelli oyuncularla alakalı bir liste yapıp bu listeyi yine yönetime sunmak.

    5- mevcut kadrodaki sercan yıldırım, yekta kurtuluş, umut bulut, olcan adın, dany ve benzerleri gibi ne oldukları belli çer çöp futbolculara 2. kamp dönemi sonu değil daha sezon sonu gelmeden kulüp bulmaları konusunda bildiride bulunmak.

    bu 5 yol izlenmiş olsaydı, kulübün mali yapısını olağanüstü sarsmadan eksik bölgelere takviye yapılması işten bile değildi. maliyeti düşük ama takıma katkıları takımın bir kaç oyuncusu dışında alayından fazla olan jason denayer ve jose rodriguez martinez örnekleri gün gibi ortada.

    kendisinin yukarıda saydığım ve mevcut durumda izlemesi gereken 5 yoldan hangi birini izlediği konusunda ortada net bir bilgimiz yok fakat transfer araştırmalarına "hele bir bilmem kimin düğünü geçsin bakarız yaaaw." diyen birinin bu 5 yoldan hiç birini izlemediği gayet ortada. bu da entrynin ilk cümlesinde de yazdığım gibi mevcut kadro yapısının bu kadar kötü olmasının sebebinin % 100 hamza hamzaoğlu olduğu sonucuna bizi kolayca götürmektedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın