• 13480
    bu sıralar hamza hoca'nın takımdan gidişi konuşuluyor. hatta çoğu kişiye göre gitti bile, sadece uzatmaları oynuyor. hamza hoca'nın yetersiz olduğu birçok nokta olduğunun ben de farkındayım ama bana göre takımın en büyük sorunu kadro yapısı.

    öyle kötü bir kadro mühendisliği yapılmış ki gerçekten akıl alır gibi değil. üstelik bu kadro kurulurken verilen yüksek ücretler de cabası. yani bu kadroyu tekrar düzeltmek de öyle kolay iş değil. çoğu arkadaşımız bek konusunda kesin transfere ihtiyaç olduğunu düşünüyor ama bir şekilde bek konusunun idare edilebileceğini düşünüyorum. günümüz futbolunda maç kazandıran da şampiyon yapan olgu da orta sahadır. orta sahan ne kadar kuvvetliyse takımın da o kadar kuvvetlidir.

    bizdeki oyuncularla (selçuk inan, bilal kısa,jose rodriguez, hamit altıntop, emre çolak, jem paul karacan) iyi bir orta saha düzeni kurmak mümkün değildir. hiç bir hocanın kesmediği selçuk inan gibi temposuz, ağır ve ikili mücadele kazanma oranı düşük bir oyuncunun liderlik ettiği orta sahası olan bir takımdan iyi futbol beklemek, bir japon sanat filminden tempo ve aksiyon beklemekten daha mantıksızdır bana göre.

    bir de bunların üstüne forvet hattın burak yılmaz ve umut bulut gibi top tutamayan, teknik becerileri çok kısıtlı, taraftar tepkisinden çok çabuk etkilenen 2 oyuncudan oluşuyorsa işler o futbol takımı için iyice içinden çıkılmaz hale geliyor.

    bu sezonu kurtarmak çok zor görünüyor. devre arasında yapılacak transferlerin ne kadar verimli olacağı müphem. zaten bu kadro için çok elzem bir transfer hamlesi olabilecek kevin groskreutz transferini yetiştiremeyen bir yönetimden devre arasında kaliteli transfer beklemek de abesle iştigaldir.

    sonuç olarak bu şartlar altında hamza hoca giderse eğer kim gelirse gelsin bu kadro yapısıyla çok fazla başarı şansı olduğunu düşünmüyorum. en büyük dileğim iyi bir yönetim kurulu ve kaliteli bir hoca ile gelecek sezonun akıllı hamlelerle planlanmasıdır. türkiye gibi herşeyin kısa vadeli yaşandığı bir coğrafyada şimdi gelecek bir hocaya fazla sabredilmeyeceği için bu sezonu geçiştirecek bir hoca en idealidir. hiç olmazsa potansiyeli yüksek bir hocayı erkenden getirip harcamayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın