• 5829
    koruyucu, her bir şeye havlayıp milleti uykusunda rahatsız etmeyen ve gerektiğinde havlayıp bizi uyarabilecek bir bekçi köpeğine ihtiyaç var arkadaşlar ne tavsiye edersiniz ? ev halkını bir türlü bu konuya ikna edemiyorum hep aynı terane. biz nasıl bakacağız, her şeye havlar, birine saldırır, öyle olur böyle olur vs vs bahanelerle bir türlü ikna edemiyorum. en son aşağada anlattığım olay yaşandı bundan sonra razı etmek için elimden geleni yapacağım.

    dün gece saat 3 civarı herkes uyuyorken ev telefonumuz çaldı. ne olduğunu anlayamadık tabi uyku sersemi benim ilk olarak aklıma yakınlardan birinin vefat ettiği haberi düştü ama arayan bizim komşuydu. telaşlı bir şekilde evinizin bahçesine yabancı biri girdi az evvel gördük dedi. hemen güvenlik kamerası kayıtlarını inceledik ve komşu aradıktan 5-10 dakika evvelinde 40-50 yaşlarında bıyıklı şişmanca bir elemanın bahçede şöyle bir dolaştığını kapıya arabalara dahi bakmadan duvardan atlayarak siktir olup gittiğini gördük. sabah soruşturduk ki mahallede bir çok eve hırsızlık teşebbüsü olmuş. büyük ihtimal bizde kamerayı görünce hırbo kapıya yönelmeden façası yemediği için kaçtı gitti.

    dediğim gibi dostlar ne cins bir köpek bu işi görür ? kangal diyenler var ama piyasada doğru düzgün kangal köpek yokmuş, rottweiler diyorlar onlarında ne zaman saldıracağı belli olmazmış. sizce ne olabilir, bu ihtiyacı en iyi hangi köpek karşılar ?
App Store'dan indirin Google Play'den alın