• 166
    her galatasaraylı gibi kazandığımız kupaya sevindiğim, ancak ligin başlamasına 1 hafta kala gerek bireysel ve takım performansı açısından gerek ise takım kimyası açısından karamsar bir tablo gördüğüm maçtır.

    1) takımın sağ bek lazım diye bağırıyor olmasının haber değeri yok. kalemizde muslera değil de x bir şahıs olsa bursa 2-0 gibi bir skorla maça başlayabilirdi. daha önce yaklaşık olarak 30 defa farklı başlıklara yazdığımdan bir daha uzun uzun yazmıyorum.

    2) bilal max. 65 dakika ve maç aralıklı oynayabilecek bir oyuncu. aksi halde 47 maçlık sezonda verim alamayız. öte yandan bilal bugün biraz kıpırdandı ancak o kıpırdansın diye selçuk bütün verimliliğini kaybetti. bu oyun yapısıyla selçuk'u da kaybederiz.

    3) bugün burak yılmaz'ın tek forvet oynayamayacağını hepimiz gördük. eğer hamza hamzaoğlu olarak bir maçta önce podolski sonra umut (!) u alıyorsan ihtiyacın olan "burak ile tatlı rekabete girecek forvet" değil, sırtı kaleye dönük oynayan, burak'ı net kesecek forvettir.

    4) geçen sene takım hamza ile kamp yampmadığından fazla bir şey diyemedik ancak takımın kondisyonu sezona yeni başlayacak takımdan ziyade sezonun 30. haftasına gelmiş takım gibi.

    5) geçen sene oynadığımız futbol üzerine en ufak bir şey koymamış duruyoruz. ne küçük üçgenler, ne takım halinde rakip yarı sahaya yerleşme, ne hızlı pas trafiği ile rakibi hazırlıksız yakalama. hiçbir şey izleyemedik.

    6) bireysel olarak rakip kim olursa olsun galatasaray'ın oyunu kendi yarı sahasında kabullenmesini içime sindiremiyorum. bugün son dakikada yaşanan pozisyon dahi zaten takımın mou gibi otobüsü park edecek yetenek, taktik bilgi ve konsantrasyona sahip olmadığını gösteriyor. biz uefa kupasını aldığımız dönemde, efsane kadromuzla bile bunu yapamıyorduk, şimdi neden deniyoruz anlayamıyorum.

    7) geçen sene 6 tane 1 atıp kapandığımız maçı "4. yıldız gazı" ile kabullendim ancak bu maçta da sezon boyu (b) planımızın bu olacağını görür gibi olarak ürperdim. böyle sezon geçmez.

    8) sabri'nin yasin'e, emre çolak'ın podolski'ye el kol yaptığı bir takım haline geldik. bunlar dahi floryanın hali hazıraki durumunu özetler gibi.

    eksiler aşağı yukarı bunlar gibi. artılar:

    1) muslera, chedjou ve yasin geçen sene bıraktıkları yerdeler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın