• 3670
    bu kadar açık bir şekilde hata yapıyor olmalarına dayanamıyorum. seçimden sonra yapılacak şeyler belliyken hala bunları -bırak uygulamayı- görememeleri canımı sıkıyor. şuan taraftara sorsanız büyük çoğunluk yapılması gereken işler üzerinde hemfikirdir. bunları şöyle bir toparlarsak:

    1-bekleneni veremeyen ve artık gönderilmesi gereken oyuncularla yolları ayırmak.(yekta kurtuluş, eray işcan, aydın yılmaz...)

    2-takımın eksik olduğu belli olan bölgelere transfer.

    3.yabancı kuralının kalkmasıyla, gerçekten ümit veren bir veya iki genç oyuncu transferi.

    4-gsstore'a çeki düzen verilmesi.

    bunlar ilk aklıma gelen konular. ilk maddeden başlayacak olursak, bırak bu oyuncularla yolları ayırmayı, hala medyada kiralık gönderme gibi seçeneklerin gündemde olduğunu gördük. belki birçok kişinin tepkisini çekecek ama bu transfer sezonunda fenerbahçe'ye imreniyorum. ellerindeki yaşlı oyunculardan kurtuldular, yeni bir imaja sahip olmaya çalışıyorlar. ne kadar tutar bilemem ama bunu radikal bir şekilde uzatmadan uyguladılar. peki biz neden yapamıyoruz? işte bunu anlayamıyorum. 4 yıl boyunca iyi bir kemik kadroya sahiptik. bu sayede 3 şampiyonluk ve şampiyonlar liginde başarılar elde ettik fakat o jenerasyon yaşlandı. bu adamlar geldiklerinde 20-21 yaşında olsalar, evet hala çok sağlam bir kemik kadroya sahip olurduk ancak zaten geldiklerinde 25-26 yaşlarındaydılar ve artık başarıya doydular diyebilirim.
    2 sezondur takımın ritmi hemen hemen aynı. artık bu, radikal değişikliklerle ya tekrar yukarı çekilecek ya da 8. olduğumuz sezon gibi dibe vurmayı bekleyeceğiz.

    transfer ettiğimiz(podolski haricinde) ve etmeye çalıştığımız oyuncular takımın şu anki seviyesine uyum sağlayacak oyuncular değil, seviyeyi yukarı taşıyacak oyuncular olmalı. jem karacan, bilal kısa faydalı olmasına olur, bilemeyiz. ancak takımın temposunu, seviyesini artıracak oyuncular değiller. zaten performans olarak düşüşte olan bir takımız, bunu artıracağımız yerde aynı şekilde devam etmek zor da olsa belki bizi tekrar şampiyon yapar ancak avrupa'da başarılı olmamız çok zor.

    diğer bir konu, gsstore. hala taraftarı tatmin edecek ürünler piyasaya sürülmüyor ne yazıkki. galatasaray futbol takımı türkiye'de ilk kez 4. yıldızı kazanan takım durumunda ve çıkarılan ürünleri hepimiz gördük. hele hele şampiyonluk sevinci daha tazeyken çıkarılan ürünlerden bahsetmek bile istemiyorum. tam da bütün taraftarların bir coşkuyla ürünlere saldıracağı dönemde çıkarılan ürünler ortada. gsstore yıllardır bir türlü belli bir düzene oturtulamadı, kulübe -özellikle 4. yıldızdan sonra- büyük kazanç getirebilecekken yine bekleneni veremedi.

    özetle, yönetimin işi gerçekten çok basitti. en başta 4. yıldız sloganı çok daha iyi kullanılabilirdi. şampiyonluk kutlamaları bittiği gibi yeni sezon çalışmalarına başlayacak, kesin bir kararla belli isimlerle yollar ayrılacak ve felipe melo kesinlikle takımda tutulacaktı. oyuncu sayısını makul seviyeye çektikten sonra, takımın seviyesini yükseltecek ve 4. yıldız zaferine yakışacak çapta iki veya üç oyuncu transfer edilecekti. (podolski, bir santrafor ve stoper). daha sonra sağbek mevkiine piyasası düşmüş ancak kumaşı iyi bir oyuncu getirecek(bu konuda çoğu kez başarı sağladık), bunu da halledip takımın iskeletini sağlamlaştırdıktan sonra 1-2 rotasyon oyuncusuyla anlaşıp transfer sezonunu kapatacaktık.

    kulübün maddi sıkıntıları mı var? o zaman başkan çıkacak ve bunu söyleyecek, fazla transfer beklentisi yaratılmayacak ve bu sezonun böyle geçeceği taraftara bir şekilde anlatılacaktı. o zaman sizden kimse huntelaar, ibrahimovic vs. gibi transferler beklemez, bu kaos ortamı da oluşmazdı.

    ancak hiçbiri yapılmayarak, 4. yıldızı takmış, şuan müthiş pozitif bir havada olması gereken camia resmen olumsuzluğa, karmaşaya sürüklendi. tabii her başarılı sezonun ardından bunları yaşamaya alıştık fakat buna artık bir son verilmesi gerekiyor.

    umarım yönetim geç olmadan bu gerçeklerin farkına varır ve doğru kararlara imza atar, yoksa yine sıkıntılı bir sezon bizi bekliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın