• 12693
    kulubun rezalet bile denemeyecek kadar kotu mali durumunun direkt etki ettigi futbol takimimiz. benim icin (bir firma olsam) batik konumunda degerlendirecegim bir durumdadir.

    mayis ayinda aciklanmis aralik 2014 mali rakamlari uzerinden bir analiz sunmak istiyorum.
    gelir: 454 m. tl
    zarar: 188 m. tl
    net borc: 831.1 m. tl
    (donemsel gelir+zarar'dan olusan butce: 642 m. tl)

    simdi bunlari size bir perspektiften sunmaya calisacagim.
    bu rakamlar uzerinden galatasarayin net borcu / butcesi orani %183 tur. su an batti, bitti, euro'dan cikiyor denilen yunanistan'in bile %177 dir. portekiz'in %129 dur.
    donemsel zarar, donemsel butcenin %29 unu olusturmaktadir. bu firma, yani galatasaray, faaliyet gosterdigi her sene toplam butcesinin neredeyse %30 u kadar zarar aciklamaktadir.

    ileriye donelik yukumluluklerinden bahsetmek bile istemiyorum.

    su ortamda degil transfer yapmak, kontrat uzatmak bile en hafif tabiriyle dangalakliktir. bu kulup, takim bu sekilde bir mali tablo ile devam edemez, imkani yok boyle birseyin.
    fenerbahce'nin mali durumu da esasinda cok farkli degildir. ancak bizden daha erken tesislesmelerinin yarattigi avantajlari var. gelirlerinde bizdekine benzer dalgalanmalar goremiyorum.

    kulubumuz bir an once yeniledigi kontratlarda indirimler yapmalidir. yeni transferleri bence rafa kaldirmalidir. bazi arkadaslarimiz okullarindaki fenerbahceli arkadaslarina hava atacaklar diye transfer rekabetine girismek cok riskli. bugun az transfer yapip, zamaninda yaptigi transferlerin ve uzattigi kontratlarin cezasini cekmek durumundadir galatasaray. yoksa bir kac sene sonra ortada galatasaray diye bir takim bile kalmayabilir, amatorden, alt liglerden yola devam etmemiz gerekebilir.

    burada tek alternatif riva'nin satisi konusu olarak gorunuyor. evet bu mali tablolara bir rahatlama getirecektir, borcu azaltacaktir. ancak biz her sene boyle yonetilmeye, boyle transfer yapip kontrat dagitmaya devam edersek, yani donemsel zararimizin toplam butceye olan oranini (dedigim gibi su an %30 gibi) degistiremezsek, 5-6 sene sonra ayni konulari konusuyor olacagiz. ustelik o zaman elimizde riva da olmayacak.

    not: bir aile dusunun..
    anne baba calisiyor. ayda toplam 5000 lira getiriyorlar eve. cocuklar var, gecip gidiyorlar ama getirdikleri 5000 lira yetmiyor. her ay 1600 lira daha kredi cekip yasiyorlar.
    bir bakiyorlar ki senelik toplam 60bin lira geliyor eve, ama kredi borcu olmus 110bin lira. odeyebilirler mi bunu?
    ne yapmalari gerekir oncelikle. babadan kalma koydeki arsayi satmak mi, yoksa hayatlarina ceki duzen vermek mi?
    iste bu sorunun cevabi da galatasaray'in transfer politikasi olmalidir.

    12 ekim 2015 revizyonu: haziran ayina kadar olan donemdeki net borc 919.4 milyon lira olarak aciklanmistir. 2015 yilinin ilk 6 ayinda net borcun %10.6 artisi demektir (2014 sonuna gore degerlendirme).

    11 kasim 2015 revizyonu: 1 ocak - 30 eylul araligindaki verileregore net borc 995 milyon lira olarak aciklanmistir. yani bu da 2015 yilinin ilk 9 ayinda net borcun %16.5 artisi demektir (2014 sonuna gore degerlendirme).
App Store'dan indirin Google Play'den alın