• 12437
    şöyle yazilar görüyorum. şu gelse bu kesilir mi. bunun fiyatı çok yüksek yedek mi oturacak vs gibi. artık modern futbolda 11 yok arkadaşlar. bir iki sağlam adamlar ve 24 kişilik kadron var. senin amacın elindeki en başarılı oyunu rakibe dikte ettirmek. dikte ettirirken rakibin seni bozabileceği konuları yani panzehirini yok etmek. yani sen gignac'i mevlüt'ü burak'ı ve umut'u aldın bir forvet 4'lüsü kullandın. senede 50 maça çıkıyorsun. 50 maçta bu 4'ünü en verimli kullanacaksın ha aralarından biri biraz daha parlayacaktır ama hepsini kullanacaksın. evet kendi arasında bu oyuncular çekişecekler ama aynı zamanda takım olarak bu 4'lüyü sen kullanacaksın. iyi forvet hattı oyunda olan forvetler demek değil elindeki forvet gücüdür. iyi orta saha gücü sahadaki orta sahaların değil elindeki orta sahalardır. vs.

    bir yakınım var. bana günümüz işe alımları hakkında yeni düzeni anlattı. büyük şirketler bir grup insanı alıyorlar. onlardan takım olarak çalışırken parlamalarını ve birbirini geçmelerini istiyorlar. yani sen takım olarak başarılı olup, takımda başarılı olup, parlarsan o guruptan işi kapan kişi olacaksın.

    bu işte böyle. kadro dediğimiz bu.

    edit:

    bir de örnek ekleyeyim. bilic'in en büyük handikapı neydi. en güvendiği oyunculardan olan demba ba'nın bir senede bu kadar maç yapmaya alışık olmaması. ama gidip partizan maçında demba ba yerine cenk tosun'u kullanmadı. niye ki. kullanabilirdi iş yapardı. işte bundan bahsediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın