resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 6689
    çok basitçe anlatmaya çalışıyorum.

    şimdi konuştuğumuz kişi galatasaray spor kulübü derneği eski başkanıdır.

    peki galatasaray spor kulübü derneği nedir? galatasaray lisesinin mezunlar derneğidir. diyeceksiniz ki galatasaray lisesinden olmayanlar var. evet bir şekilde başkan kontenjanından girmiş çok küçük bir o kadar da istekli bir azınlık. galatasaray lisesinin başka bir mezunlar derneği yok zaten. inanabiliyor musunuz türkiye’nin en iyi lisesinin bir mezunlar derneği olmadığına!

    peki kimdir bu azınlık, bu azınlık eski başkanların kişisel tercihleri doğrultusunda dışarıdan üye yapılmış kişiler. mesela turgay demirel, mesela nihat doğan, mesela abdurrahim albayrak, mesela faruk süren vs.

    dediğim gibi mezunlar derneğine bir şekilde bazı üyelerin isteğiyle eklemlenmiş kişiler.

    aralarında hali hazırda üyelere kıyasla aşırı galatasaray sevdalısı insanlar oldukları için birçok da başkan ve yönetici çıkardılar, örneğin

    ali tanriyar, alp yalman, faruk suren, abdurrahim albayrak vs. gibi.

    konu bu insanların süper yada çok kötü olması değil, konu mezunlar derneğine birilerinin isteğiyle katılmış olmaları. ama bu insanlar kulübün zencileri aynı bizler gibi. mesela faruk suren kadar creme de la creme değildir belki hiçbiri ama sonuçta kulüp onların olduğu için o bile bizim gibi zenci.

    bunları ayrımcılık olsun diye demiyorum, nasıl anayasal olarak 70'lere kadar amerika’da zenciler 2. sınıf vatandaştı, galatasaray’da biz 2. bile değil 5. sınıf vatandaşız. durum bu.

    şimdi bizim kongrenin, yönetimlerin, yönetim kurullarının her yeri galatasaray liseli, yani mezunlar derneğinden bahsediyoruz. o yüzden yok sedat bunu dedi inan şunu yaptı diyerek hiç bir bok ispatlamış olmazsınız. bu sadece yapıyı idrak edemediğinizi gösterir. galatasaray lisesi mezunu olmayan başkanların bile döneminde yönetim kurullarının %80'i galatasaray lisesi mezunuydu, bu adnan polat için de böyleydi alp yalman içinde, vs.

    divan kurulunun bu statükoyu koruyacak en önemli yapı. mesela bu yapıdan bahsetmek bile benim açımdan yeterlidir. allah aşkına %85 i mezun olan bir yapıda bir başkanın liseci olmadığını nasıl ispatlamasını bekliyorsunuz?

    ha bu arada uzun süre başkanlık işlerini liseden olmayanlara yaptırıyorlardı, nasıl olsa ipler ellerinde olduğu için. yani lisenin istemediği hiçbir şey zaten ne yönetimden ne kongreden geçemez. ne zaman uefa kupası geldi, o zaman lisecilerin ilgisi de tekrar arttı ve artık vitrine kendileri çıkmak istediler.
    galatasaray lisesi mezunlarının hepsi kesinlikle liseci değil ve bizim de bir şekilde statükoyu korumaya çalışanları değil (küçük olsun bizim olsun) galatasaray’ı avrupa’da ilk 10 kulüp arasına sokacak başkanları desteklememiz gerektiğini düşünüyorum.

    dikkat edin lisecilerin yasaklı konuları olur onla ilgili kesinlikle konuşulmaz. yarsuvat’ın fenere kurulan paralel komplosu iddiasından bile pek bahsedilmedi camia içerisinde, daha böyle ne bombalar patladı mezunlar derneğinde çoğu saman altı ediliyor. mesela bratu transferi romanya mahkemelerince somut delillerle galatasaray içerisinde birilerinin çok feci para yediği tescillendi.

    kim soruyor bunu camiada? lafa gelince fikri hür vicdanı hür, ulan hiç mi sevmiyorsunuz sporu, futbolu? bizim tutkumuzun %10'u var mı sizde bu renklere karşı? sadece sosyal bir eğlence yapacaksınız diye kendi aranızda, milyonlarca insanın duygularıyla oynayarak nasıl gece yattığınızda rahat uyuyabiliyorsunuz?
App Store'dan indirin Google Play'den alın