resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 6466
    tekrar başkanlığa aday olacağı konuşuluyor. son günlerdeki haberlere bakılırsa bu ihtimali ben de kuvvetli görüyorum.

    başkanlığının ikinci devresinin pek iyi geçmediği aşikar. fakat ben hakkında yapılan sert eleştirilere pek katılmıyorum. bir takımın sorumlusu teknik direktördür. elinizde 2 seçenek var. ya teknik direktörün talebine göre futbolcu transfer edersiniz ya da transferi ilhan cavcav gibi kendiniz yaparsınız. her şartta eğer başarısız olursanız eleştirilirsiniz. başarılı olursanız alkışlanırsınız. ünal aysal kendi transfer yaptı. kimleri aldı? sneijder ve drogba. bir de teknik direktörlerin istediği transferleri yaptı. kim bu teknik adamlar. fatih terim, mancini, prandelli. her biri kariyerli ve ancak belli şartları sunarak getirebileceğiniz isimler. dolayısıyla transfer konusundaki başarısızlıktan ünal aysal'ı sorumlu tutmuyorum.

    yönetim kurulunu değiştirmesi ile ilgili eleştiriler var. bilemiyorum içinizde hiç yönetim kurulunda çalışmış insan var mı? ben bir vakfın yönetim kurulunda denetçilik yaptım, gerçekten ahenk bozulduğunda işler çok sinir bozucu hale geliyor. çalışamıyorsunuz, toplanamıyorsunuz. üstelik galatasaray gibi müthiş iş yoğunluğu olan bir kulüpte stresin varabileceği boyutları düşünmek imkansız. ünal aysal'ın ilk yönetim kurulu bir kriz masasıydı. camiada lider karakterli isimlerin büyük çoğunluğunu içerisinde barındırıyordu. adnan öztürk, albayrak, ali dürüst, emir sarıgül, semih haznedaroğlu, refik arkan, sedat doğan... bu isimlerin her biri başkan veya başkan yardımcısı ya da futbol şubesi sorumlusu olabilecek isimler. bu kadar lider karakterin kriz yönetimi sona erdikten sonra uyum içerisinde çalışmasını beklemek hayalcilik. zaten 2. şampiyonluk öncesinde ciddi çatlak sesler ve anlaşmazlıklar da çıkmaya başlamıştı. her biri farklı yoğurt yiyişi olan yiğitler bunlar. ha yerine gelen yeni yönetim birlik olup çatlak sesleri önleyebildi mi? malesef hayır. bu ünal aysal'ın yönetim konusundaki başarısızlığının asıl sebebidir. yeni ekibini seçememesi. ancak kabul etmek lazım ki burada devletin galatasaray'ın her işinin önüne taş koyması da çok önemli bir etken. yabancı sınırı, sermaye arttırımı, basket, hatta basket sponsorlarının kaçması, fatih terim'in aklının çelinmesi... bilfiil türkiye cumhuriyeti galatasaray'ı işleyemez hale getirmiştir.

    ikinci hatası ise ünal aysal'ın bırakıp kaçmasıdır. ancak burada alt yapıyı bilemiyoruz. belli ki önemli bir hazırlık yapıldı. bu yok oluş neyin hazırlıyıydı ve hangi şartlarda karar verildi bunu tahmin etmek şimdilik benim için imkansız ancak böyle bir hamleden sonra geri dönecek ünal aysal'ın oldukça iddialı olacağı kesin.

    çelişkiler ve çekinceler içerisindeyim. ancak gönlümün bir yanı ünal aysal'ı tekrardan galatasaray başkanı olarak görmek istiyor....
App Store'dan indirin Google Play'den alın