• 11422
    elinizde kosmayi bilen, pas verebilen, rakibine psikolojik olarak ustun gelebilecek oyuncular varsa yapmaniz gereken tek sey onlari digru yerlerde oynatmaktir. terim'in ikinci sezonundan beri sahaya cikan oyuncularin yarisi ya yanlis pozisyonda oynadi ya da pozisyondaki gorevleri o kadar sacmaydi ki atinkulagindaki kelebek gibi kaldi.

    terim'i bir cok sey icin sevip bir cok sey icin kendisine kizabiliriz ancak benim son 15 aydir en cok kizdigim sey kafasindaki sisteme gore oyuncu almayip sonra uymayan oyunculari baska bir seye devsirirken hali hazirda pozisyonunda olanlari da bok etmesi. selcuk berbat oynadiysa iki yildir bu terim'le basladi. yanlis yere cekti adami ve selcuk bir daha eski yerine getirilmedi. semih'i sol stoper yapmaya kalkti ve bir akilli da bu adami duzeltmeye kalkmadi. burak yilmaz'i drogba'nin onunde oynatmaya kalkti hatta tek forvet yapti, bir ara mancini sag forvet denese de bir akilli da burak'in ceza sahasindan uzaga konumlandirilmasi gerektigini cozemedi. sneijder'i sol cizgiye yerlestirdi, melo'yu defansin onune cekti, kisaca takimin butun ahengini bozdu. sampiyon olduk dogru ancak futbol namina tek kelimeyle berbattik. herkesi kullanmaya calisip herkesin kariyerini baltaladi. mesela emre colak'in gelisim sureci terim'in ikinci yilinda durdu. aydin yilmaz da oynatilmaliydi, kosede unutuldu.

    bir delinin attigi tasi 50 akilli cikaramadi lafi gercek oldu.

    prandelli sonrasi hamza ile takimin cosmasi diye bir sey soz konusu degil. hamza ile bazi temel oyuncular yerlerine gecti sadece, olmasi gerektigi gibi. selcuk cevre kontrolunu iyi yapabilen bir oyuncu degil, bu nedenle onde top almasi gerektigi durumlarda berbat oynadi. sorumluluktan kacmasi da bundan dolayi cunku aldiginda hicbir sey yapamiyordu. ya top kaybi ya da kaleciye geri pas. bunu anlamaniz icin terim'li ikinci sezonda hamit'in oynadigi maclari incelemenizi tavsiye ederim. ne zaman hamit oyundan ciksa selcuk daha iyi oynadi. bu hamit'i sevmedigi icin degil, hamit cikinca merkeze ve geriye kendini atip, sahayi geriden gorurken oyun kurabildigi icin. boyle durumlarda sorumluluk da alabiliyor.

    selcuk ve burak ikilisi icinbir cok kez yazdim, bu stratejiyle oynuyorsak selcuk varken burak oynamamali, burak varken de selcuk yerinde sneijder olmali ve yekta kesinlikle olmamali diye. sebebi burak'in ceza sahasina en yakin yerde oynadiginda yaptigi kosular ve selcuk'un cozumsuz kalmasi. bu sacma durumu cozmek icin de, yine bir cok kez yazdigim gibi, burak'i ceza sahasindan uzaga konumlandirip selcuk'u da sahayi geriden gorebilecegi sekilde konumlandirmak gerekiyordu. hamza hoca da bunu yapti sadece. selcuk'u rahat hissettigi sekilde oynatti? burak'i da ceza sahasindan uzaklastirdi. ben biraz daha saga yakin konumlandirma taraftariydim daha basiy bir cozum ve bruma'yi da sola yakin dusundugum icin, hamza hoca daha serbest birakmis golu onun uzerinden yaratabilmek icin. attigi goller tesaduf aslinda. golu atacak kisi umut ve sneijder bu diziliste hatta selcuk. saga yakin dusunmemin sebebi gole daha yakin olabilmesiydi.

    aklin yolu bir, hamza da o yola bir adim atti. bugune kadar atilmamadi abesti.

    hamzadan bekledigim bir sonraki adim semih'in yerini duzeltip sneijder'i daha etkin kullanmadi. gerekirse 3 santraforla oynayip baskiyi ve oyun agirligi merkeze cekebilmek.

    edit: futbol adina bir seyler anlatmaya calisip, insanlara bir seyler katayim derken su: (bkz: galatasaray futbol takımı/#1611597) entry sonrasi yazi yazmis olmama uzuldum. futboldan bu kadar uzak entry kolay kolay bulamazsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın