• 11309
    perşembenin gelişi çarşambadan belli iken sorunları görmezden gelmenin ve herşeyin zamanla düzeleceği şeklindeki iyimser düşüncenin bedelini günbegün daha ağır ödeyen takım. 2014-2105 sezonunda hazırlık maçları dahil olmak üzere hiç bir maçta doğru düzgün bir anlayışla, ne yaptığını bilerek, etkili bir futbol oynayamadı bu takım. ilk haftalar ortaya atılan sav takıma ağır kondisyon yüklemelerinin yapıldığı ve bunların belirli bir zaman sonra etki etmeye başlayacağı idi. hatta 6. hafta oynanacak fenerbahçe derbisinde takımın en iyi seviyesinde olacağı iddia ediliyordu:

    "aslan'ın patronu, “fenerbahçe'ye karşı en iyi seviyemizde olacağız. o haftadan sonra rakip tanımaz, herkesi ezer geçeriz” iddiasını ortaya attı.

    http://www.fanatik.com.tr/...ahceyi-ezeriz-387480

    aslında herkesi tedirgin eden sahada oynanan futbolun ilerisi için herhangi bir ışık vermemesiydi. yine de bir umutla sabır gösterdi herkes. 6. haftada oynanan futbolu sanırım hepimiz hatırlıyoruz. 10 kişi kalan rakibi sneijder'in bireysel çabaları ile güçlükle yenerken yine bir anda saman altı edilmeye başlandı her şey.

    7. haftada ne olduğu da malum. 26 ekim 2014 istanbul başakşehir galatasaray maçını anlatmaya gerek yok. takım bırakın en iyi seviyesine ulaşmayı ortaya hiç bir varlık koyamıyordu.
    8. hafta kasımpaşa'yı ve 9. hafta karabük'ü oynanan kötü futbolla zar zor geçerken eleştirilen prandelli'nin rekora koştuğu, galatasarayın son 5 yılın en başarılı 9 haftasını geride bıraktığı haberleri yapılıyordu:

    http://www.hurriyet.com.tr/.../futbol/27548418.asp

    hal böyleyken yeni yönetimin bir nebze olsun radikal kararlar alarak kötü gidişatı düzeltme yönünde hamleler yapması beklenirken, yönetim kanadından gelen açıklama ise daha da düşündürücü idi. hamdi yasaman şöyle diyordu:

    "- prandelli'ye güveniyoruz. galatasaray çok iyi futbol oynamıyor ama türkiye'nin de futbol kalitesini görüyoruz. milli takım da ortada, fenerbahçe, beşiktaş 10 maç oynasa 8 tanesini kötü oynuyor galatasaray da böyle..."

    http://www.hurriyet.com.tr/.../futbol/27556386.asp

    10. hafta tablo yine aynı, hatta bırakın iyiye gitmeyi durum daha da kötü görünüyor. başa dönersek, hazırlık maçları dahil 2014-2015 sezonunda prandelli yönetiminde 20 maça çıktı bu takım. bu 20 maçın hangisinde iyiyi bırakın tatmin edici futbol oynadık,sahada ne görebildik, ilerisi için hangi maçta umutlanabildik? elbette takım26 kasım 2014 anderlecht galatasaray maçı gibi kilit bir maçta anlık bir reaksiyon gösterebilir ve belki de iyi futbolla farklı galip gelebilir. bu kalitesi var çünkü bu takımın, ama bu kimseyi yanıltmamalı. işler iyiye gitmiyor, iki günde düzelmeyecek kadar çok sorunu var takımın ve bir an önce oturup radikal kararların alınmadığı her gün galatasaray için kayıp demek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın