• 10687
    kendilerinden 14/15 sezonunda şampiyonluk beklemiyorum.
    senelerce trabzonspor kazanamayacağı şampiyonlukları hedef koyup takımı, teknik adamı ve camiayı yıprattı. bu sezon aynı hatayı en azından ben yapmak istemiyorum kişisel olarak. görünen köy kılavuz istemez. selçuk melo ikilisi ilk sezonlarının çok uzağındalar. maçlara ağırlıklarını koyamıyorlar. keza beklerimiz çok ama çok zayıf. defansımızı oyuna sokamıyoruz. bilemiyorum kimleri transfer edicez ancak kim gelirse gelsin bu takımın sadece geri alanda 3 oyuncu* ihtiyacını gidermeyecek. giderse bu defa yabancı sınırı ofans hattımızda belimizi bükecek. bu eksikler ortadan kalkmadıktan sonra da takımın form tutup şampiyonluk havasına girmesi imkansız.

    bana göre olcan, burak, sneijder, bruma, yasin, umut bulut gibi isimler şampiyonluk yarışında iyi hava tutturmuş bir takımda sonucu getirebilir. ancak veysel, hakan balta ve şu haliyle selçuk inan malesef sezon boyunca bizim belimizi bükerler.

    selçuk form tutar da 2 sezon öncesine döner mi?
    melo silkinip takımın ceza sahası önüne hapsolmasına engel olur mu?

    11/12 sezonuna bakarsak eğer bu takımdan farklılıklar vardı. mesela sağ bekte eboue gerçekten kalite katıyordu. veysel'in yapamadığı ne varsa yapıyordu. yani pas istasyonu oluyor, oyunu genişletiyor ve defanstan top çıkarıyor, engin baytar'ı hücumlarda destkeliyor, çalım atıyor, gol pası veriyor ve o kanadın galatasaray koridoru olmasını sağlıyordu. sol açıkta emre çolak ve sağ açıkta engin baytar hem oyun kurma özellikleriyle orta alana katkı veriyor hem de kanattan verdikleri katkıyla takımı rakip yarı sahada tutuyorlardı. böylece selçuk ve melo'nun ileri gelip ofans düşünecek halleri kalıyordu. bu sezon olcan engin baytar'ın verdiğinin fazlasını verir. ancak forvet hattında elmander ve delicesine form tutmuş necati gibi iki isim yok. burak, sneijder ikilisi onlardan fazlasını rahatlıkla verecek kapasitedeler. ancak takımın özgüveninin gelmesi, bu saydığım oyuncuların beklenen katkıyı yapması bir oyun anlayışının oluşmasına bağlı. bu oyun anlayışı malesef saydığım 3 eksikle oluşmaz. defans 4'lümüz (ki kim ne derse desin bence türkiye şartlarında en iyi göbek ikilisine sahibiz) ve önündeki 2 orta saha takımın savunma çizgisini ve kaç metrede oynayacağını belirleyen isimler. işte bu 6 oyuncunun 3'ü fena halde aksarken istediğimiz oyun oturmaz. prandelli buna bir çare bulur mu? benim görüşüm mevcut futbolcu kalitemizle bulması imkansıza yakın.

    işte o sebeple şampiyonluk beklemediğim sezondur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın