• 431
    kpss sinavinda kendisi hakkinda sadece bir soru sorulmus olmasi elbette skandaldir. sen ilkokulda, ortaokulda, lisede ve hatta universitede ogrencilerin kafasina vura vura resmi ideolojiyi dayatip bu resmi ideolojinin kurucusu hakkinda sadece bir soru sorarsan ayip edersin.

    kendisi hakkinda yapilan en ufak bir elestireye dahi "baban kim bilmezdin serefsiz!!!!1" seviyesinde cevaplari gorunce bosuna yazdigimin farkina variyorum. arkadasim, senin ve benzer kafaya sahip insanlarin bu tutumu ataturk nefretine sebep oluyor.

    yillarca dersini falan gormedim, eksikligini de hissetmiyorum. yillarca kendisi hakkinda ders alanlarin ne hale geldigi ortada. demek ki hergun ataturk dersi de anlatsan olmayinca olmuyor. bir sorun var, bir hata var degil mi? "ataturk cok iyi, bir anlasaniz aslinda dunyanin en iyisi oluruz lan, hepiniz cahilsiniz pisliklerrr!!" kafasini da bir kenara birakin. ben de tipki sizler gibi 3-4 sene oncesine kadar 10 kasim'da ataturk fotografi paylasan biriydim. ancak bu tarz seylerin gereksizligini buyudukce anliyorsunuz.

    bu ulke icin savasmis ataturk'e saygim ve sevgim sonsuzdur. lakin ideolojisini ve siyasi kararlarinin tamamini tartismasiz bir sekilde kabul etmem de mumkun degil. eger edersem elestirdiginiz cahil insanlardan ne farkim kalir? az once mesaj atan bir yazara da soyledim. ataturk figuru ulkemizde fazlasiyla yer kapliyor bence. bu ulkenin sorunu ataturk degil, ataturk figurunun arkasina saklananlardir. zaten bundan rahatsiz olanlar da arkasina gizlendikleri ataturk maskesinin kaldirilmasindandir.

    ataturk bu tarz seylerle yasatilacak, unutturulmayacak ise, bunlara muhtac ise birakin o ideoloji de topraga karissin bir zahmet. bu kadar mi aciz bu dusunce? yillarca insanlarin dini inanci geregi giyindigi ortuyu siyasi olarak gorup, savunup (ki hala bunu savunuyorlar) ataturk'un siyaset ustu oldugunu savunursan adama kufur ederler. ulkenin siyasi temellerini atmis, olusturmus, kanunlar cikarmis birine siyaset ustu demek ahmakliktir. bir 500 yil sonra siyaset ustu olabilir zira biraktigi siyasi iz neredeyse yok olur ama su anda hala gundelik siyasetin icinde yer almaktadir, zorla sokulmaktadir. bunun icin de ataturk'u degil, onun adini kullananlara kizmak gerekir biraz da.

    ataturk'u elestirmek kani bozuklukmus falan filan. siktir olup gidelim hatta. al iste turkiye'deki asil fasist zihniyet. ataturk'u ve kararlarini tartisamadigimiz icin yillarca yerinde saydi bu ulke. ataturk uzerinden prim yapan yapti. kimse ataturk dusmani veya cumhuriyet dusmani degil. her elestiriye bu gozle bakmayin be kardesim. adama ayakkabini ters giymissin diyorsun. cevap olarak anami karistirma diyor. guler misin aglar misin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın